Päiväristeily Tallinnaan kuljetuksin - Lähde päivämatkalle

Nopea piipahdus Tallinnassa on miniloma arjen keskellä. Merellä matkaamisessa on jotain erityisen rentouttavaa, ja nopea reitti Suomenlahden yli on juuri sopivan pituinen matka. Maissa oloon jää aikaa muutama tunti kaupungilla vietettäväksi. Siinä ajassa ei vielä montaa nähtävyyttä katsella, mutta vaikkapa rauhallinen kävelyretki vanhassakaupungissa pikkuostoksia tehden ja herkullinen leivos viihtyisässä kahvilassa voivat kruunata vapaapäivän. Takaisin kotiin pääsee jo samana iltana virkistyneenä lomasta ja meri-ilmasta, muutamaa edullista ostosta rikkaampana.
Valitse suosikkisi

Miksi valita tämä?

Mahdollisuus jopa 14 tunnin vierailuun Tallinnassa
Et tarvitse hotellia
Takaisin Helsinkiin samana päivänä
Mahdollisuus kuljetuksiin ympäri Suomen
Nopeat laivamatkat edestakaisin

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Mikä päiväristeily Tallinnaan on paras minulle?

Laivavarustamot sekä matkatoimistot myyvät useita erilaisia päiväristeilyjä Tallinnaan. Niissä on monia eri eroja ja tottakai myös eri vaihtoehtoja siitä minkä laiva haluat valita. Tutustutaan nyt hieman näihin eri laivoihin ja mitä niiden päiväristeily pakettiin kuuluu.

Viking XPRS

Viking Line XPRS

Viking XPRPS päiväristeily on täydellinen valinta, silloin kun haluat lähinnä mennä nopeille ostoksille Tallinnaan. Viking XRPS kuljettaa sinut nopeasti Tallinnaan, jossa sinulla on 3.5h aikaa tehdä tarvittavat ostokset ja käydä vaikka lounaalla. Yhteensä matka kestää 9 tuntia ja Viking XPRS lähtee Helsingin satamasta joka aamu klo 10:30.

Eckerö M/S Finlandia

Eckerö Line Finlandia

Eckerölinen päiväristeily on hyvä valinta, jos Viking XPRS päiväristeilyn tarjoama 3.5 tunnin maissaoloaika tuntuu kovin vähäiseltä. Eckerön päiväristeily tarjoaa sinulle maissaoloaikaa jopa 7 tuntia, joten tässä ajassa ehtii jo nauttimaan monista eri Tallinnan viihdykeistä. Käy rauhassa ostoksilla ja nauti Tallinnan maittavasta ruokatarjonnasta. Aikaa jää myös esim museokäyntiin tai terassilla istuskeluun.

Tallink MS Star tai Tallink MS Megastar

Tallink Shuttle

Tallink tarjoaa myös edullisia päiväristeilyjä Tallinnaan. Tallink liikennöikin Tallinnaan päivittäin kahdella eri Shuttle laivoilla ja näin sinulle jää enemmän vallinnanvaraa siihen kuinka kauan haluat viettää aikaa Tallinnassa. Voit valita maissaoloaikaa jopa 12 tuntia näin halutessasi. Tälläinen päiväristeily onkin loistava valinta sille, joka haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa Tallinnassa, mutta ei halua kuitenkaan jäädä yöpymään sinne.

Mikäli siis haluat viettää mahdollisimman pitkän ajan päiväristeilyllä Tallinnassa, niin Tallink on sinun valintasi. Jos taas haluat lähinnä mennä suorittamaan ostokset nopeasti, niin valitse Viking XPRS. Eckerö Line on hyvä kompromissi näiden kahden väliltä, jolloin sinulle jää Tallinnassa aikaa kuitenkin oikein mukavat 7 tuntia.

Miksi ottaa päiväristeily?

Päiväristeily saattaa olla täysin oikea ratkaisu monessakin tilanteessa. Joskus kaipaa vain pientä vaihtelua arkeen, ja käynti Suomenlahden toisella puolella on juuri se, mitä tarvitaan. Toisaalta voi olla tarvetta ostoksille. Tallinnassa, samoin kuin laivalla, on halvempaa kuin Suomen puolella, ja päiväristeilylläkin ehtii paljon, kun suunnittelee ostoslistan ja paikat etukäteen. Kokeneelle Tallinnan kävijälle päiväristeily on kuin mikä tahansa kauppareissu, ja varsinkin pääkaupunkiseudulla asuvalle on helppo hypätä bussiin tai ratikkaan ja hurauttaa satamaan.

Myös nähtävyyksiä ehtii katselemaan päiväristeilyn aikana. Joskus voi olla mukavampikin käydä useammalla päiväristeilyllä ja käydä tutkimassa yksi kiinnostava kohde kerrallaan. Tällöin ei tule kulttuuriähkyä, vaan ehtii rauhassa sulatella näkemänsä ja kokemansa. Useamman päivän reissulla helposti täyttää päiväohjelmansa jos jonkinlaisilla museokäynneillä ja arkkitehtuurin ihailulla, parhailla paikallisilla ravintoloilla ja korkeimmilla näkötorneilla, eikä mieleen jää kuin sekavia mielikuvia kokonaisuudesta. Päiväristeilyllä maissa ollessaan ehtii toteuttaa suunnitelmat, ja paluumatkalla herkutella laivan seisovassa pöydässä.

Mitä päiväristeilyyn kuuluu?

Päiväristeilyn perushintaan kuuluvat ainoastaan matkat yli Suomenlahden Helsingistä Tallinnaan kansipaikoilla. Riippuen matkanjärjestäjän ja varustamon valinnasta maissaoloaikaa on neljästä kahdeksaan tuntia, ja meren ylitys tapahtuu parhaimmillaan kahdessa tunnissa. Näitä matkoja saa hyvinkin edullisesti kaikilta varustamoilta, jotka Tallinnan linjalla liikennöivät. Kesällä 2019 ovat 0-17-vuotiaat voineet matkustaa Tallinnan liikenteessä kansipaikalla veloituksetta aikuisen seurassa erään varustamon laivoilla. Mikäli päiväristeilylle on lähtemässä sisämaasta, kannattaa katsella tarjouksia, joihin kuuluu bussikuljetus omalta paikkakunnalta.

Halutessaan voi päiväristeilylle varata hytin lisämaksusta, mikäli ei halua matkustaa kansipaikalla. Laivalla aterioiminen on mahdollista, ja varauksen voi tehdä vaikkapa Päiväristeily & Buffet Illallinen -vaihtoehdon mukaisesti. Tällöin laiva lähtee Helsingistä lounasaikaan, ja herkullinen illallinen nautitaan laivalla. Kanta-asiakkuus antaa usein pienen alennuksen hintaan. Jos haluaa lähteä reissuun omalla autolla, on joissakin risteilyissä mahdollista ostaa autolle pysäköintipaikka laivasta. Tällöin autoa ei saa ajaa ulos Tallinnassa, mutta ostosten teko laivalla helpottuu.

Hemmotteluhoidot ja lääketieteelliset hoidot päiväristeilyn aikana

Päiväristeily tarjoaa mahdollisuuden hemmotteluun ja hoitoihin, joita saa Tallinnasta huomattavasti Suomea edullisemmin. Suomalaisia käy asiakkaina paljon, ja useissa hoitoloissa, kampaamoissa ja lääkäriasemilla puhutaankin suomea, joten kommunikoimaan pystyy omalla kielellä. Tuttuja hoitoja monelle ovat erilaiset kasvohoidot, jalkahoidot ja manikyyrit. Monet laitattavat kyntensä kuntoon Tallinnan lukuisissa kynsistudioissa. Kuitenkin esimerkiksi hammaslääkäripalvelut kuin myös muut erikoislääkärit ovat tasokkaita ja edullisia, ja yhä useampi lähtee käymään kaupungissa vain lääkärissä ja varaa siihen tarkoitukseen päiväristeilyn.

Itsensä hemmotteluun Tallinna tarjoaa perinteisesti runsain määrin erilaisia kylpylöitä ja kauneushoitoloita. Kauneushoitoloissa suoritetaan nykyään monenlaisia hoitoja, ei pelkästään kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja, vaan myös vartalohoitoja esimerkiksi selluliittiongelmiin, kiinteytykseen tai rasvanpolttoon. Myös nämä hoidot ovat Tallinnassa huomattavasti Suomea edullisempia. Aika kannattaa varata etukäteen vaikka netissä, monella salongilla on suomenkieliset nettisivut ja ajanvarausmahdollisuus. Hieronta, fysioterapia sekä erilaiset kehoa manipuloivat sekä homeopaattiset hoidot ovat myöskin kokeneiden Tallinnan kävijöiden käyntilistalla. Nähtävyyksiä katselemassa

Unescon maailmanperintöluettelossa oleva Tallinnan vanhakaupunki on melko pieni, ja juuri siitä syystä sopivan kokoinen kohde piipahtaa päiväristeilyllä Tallinnassa. Vanhankaupungin viehättävät, pienet, mukulakivillä lasketut kujat tarjoavat jo itsessään seikkailun. Kujia kierrellessä silmät osuvat useampaankin tunnelmalliseen kahvilaan ja ravintolaan, joissa voi poiketa nauttimassa kahvin ja jotakin pientä hyvää. Mikäli Tallinnaa haluaa tarkastella suurempana kokonaisuutena, Toompean mäki tarjoaa huikean näköalapaikan ihastella miltei 50 metrin korkeudelta henkeäsalpaavan kaunista näkymää yli Tallinnan.

Jos haluaa saada kokonaiskuvan kaupungista, voi aina astua ratikan kyytiin, ja ajella pitkin kaupunkia katselemassa maisemia. Tämä on viihdyttävää, mutta ajelun aikana ei tietenkään saa mitään selostusta näkemästään. Mikäli myös informaatio kiinnostaa, voi suoraan satamasta hypätä City Tourin punaiseen Hop On Hop Off -bussiin ja lähteä kiertoajelulle. Tällä bussilla pääsee lähes kaikkiin Tallinnan tärkeimpiin nähtävyyksiin, minkä lisäksi kiertoajelun hinta sisältää pääsymaksun kahteen niin kutsuttuun Top Stops -kohteeseen.

Tallinnaan ostosmatkalle

Tallinnassa on runsaasti ostosmahdollisuuksia shoppailusta pitäville. Halusit sitten jotakin tiettyä, mitä tiedät saavasi edullisemmin Tallinnasta, tai vain rakastat kaupoissa kiertelyä ja tavaroiden tutkimista, päiväristeily Tallinnaan on oikea valinta. Tallinnan lukuisat ostoskeskukset, pienet luksusputiikit, edulliset kenkäkaupat ja laadukkaat urheiluvälinekaupat ja tasokkaat erikoisliikkeet saavat päivän kulumaan kuin siivillä. Jättimäinen ostoskeskus T1 Mall of Tallinn on uusinta uutta shoppailussa. Siellä kohtaavat viihde ja kaupankäynti. Kauppakeskuksessa sijaitsee myös Super Skypark, joka on koko perheelle suunniteltu viihdekeskus.

Päiväristeilyllä aika on rajattu, ja shoppailu kannattaa suunnitella etukäteen, ettei aikaa tuhlaannu pohdiskeluun. On hyvä etukäteen miettiä, mitä haluaa ja mihin aikoo mennä. Ostoskeskuksista saa tietenkin monenlaista tavaraa, ja niiden alennusmyyntejä kannattaa seurata netissä. Design-tuotteita haluavalle Rotermann-korttelin putiikit ovat oikea kohde. Jo pitkään palvellut Viru-ostoskeskus vanhankaupungin vieressä on tuttu ja monipuolinen kohde. Varsinkin talviaikaan ostoskeskukset ovat miellyttäviä shoppailupaikkoja, koska kaikki löytyy yhden katon alta; niin kaupat, kahvilat kuin ravintolatkin.

Herkuttelumatka Tallinnaan

Tallinnassa on todella korkeatasoisia ruokaravintoloita, ja moniin niistä kannattaa tehdä pöytävaraus ainakin viikonloppuisin. Yksi Tallinnan suosituimmista ja kehutuimmista ravintoloista on Rataskaevu16. Ravintolan menu on sopivasti lyhyt, joten ateriakokonaisuuden valinta on suhteellisen helppoa. Ruoka oli yksinkertaista, hyvää ja edullista. Yksi uusimmista ravintoloista on Korsten Armastus & Hea Toit, joka sopii erinomaisesti illallisravintolaksi. Trendikäs ravintola on rakennettu vanhaan teollisuushalliin. Korstenissa nautitaan avokeittiön antimista, kuten muotivirtausten harjalla pysyttelevässä ravintolassa tällä hetkellä sopiikin. Vanhankaupungin kahviloita edustavat idyllinen Kohvik August ja boheemi Must Puudel. Kohvik August tarjoilee tallinnalaisen pienpaahtimon kahvia ja siellä voi syödä paitsi aamiaisen, myös lounaan. Must Puudel on iso ja iloinen, värikäs ja sokkeloinen. Must Puudelissa on aamiaislista ja ihania jälkiruokia, mutta lisäksi kattava olutvalikoima. Must Puudel on avoinna myöhään yöhön. Telliskiven alueella, vanhassa teollisuuskiinteistössä puolestaan sijaitsee Renard Coffee Shop. Kiinnostavaa on, että kahvilan kanssa tilat jakaa verstas, jossa kustomoidaan moottoripyöriä.

Laivalla paluumatkalla

Paluumatkalla pitää Tallinnan terminaalissa olla viimeistään 45 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Sisällä laivassa taas tulee olla viimeistään 20 minuuttia ennen kuin laiva lähtee. Paluumatkalla voi vielä tehdä edullisia tax free -ostoksia laivan tyylikkäissä liikkeissä. Buffet-illallinen on myös mahdollinen tai sitten voidaan vain rentoutua merta ihaillen vaikkapa laivan baarissa tai sään salliessa kannella. Lasten leikkihuoneessa nuorimpien aika kuluu mukavasti. Pienimmille on tarjolla leluja, ja hieman isommille playstation-pelejä.

Yhteenveto

Päiväristeily Tallinnaan katkaisee arjen mukavasti. Aina ei ole aikaa eikä mahdollisuuksia pitkiin lomamatkoihin, mutta pienikin irtiotto piristää elämää. Nopea pyrähdys Tallinnan kansainvälisessä vilskeessä, edullisilla ostoksilla tai vain ihailemassa vanhankaupungin kauneutta on kaikki, mitä tarvitaan onnistuneeseen vapaapäivään. Hyvä ruoka ja rauhoittava meri kruunaavat päivän. Päiväristeily on edullinen tapa viettää mukava päivä vaikkapa ystävien tai perheen kanssa yhdessä jutellen ja viihtyen. Tallinna on kaunis keidas mukavan matkan päässä Suomesta.