Kylpyläloma Tallinna tarjous

Minkälaista matkaa olet etsimässä?

Tutustu tarkemmin:

Hemmoteltavaksi Tallinnan kylpylöihin

Matka Helsingistä Tallinnaan taittuu leppoisasti laivalla. Ulkomaille voi lähteä helposti viikonlopuksi tai jopa vaikka päivämatkalle. Nopeimmillaan matka taittuu nykyisin reilussa kahdessa tunnissa, mutta tulevaisuudessa reitille suunnitellaan maaefektialusten käyttöönottoa. Tällöin aikaa siirtymiseen kuluisi vain puolisen tuntia huippunopean lentoaluksen siivillä. Tallinna on hintatasoltaan huokea lähikohde, jossa on monipuoliset palvelut kokonaisvaltaiseen hemmotteluun.

Matkailija löytää kaupungista lukuisia kylpylöitä, vesipuistoja, kauneussalonkeja ja vesipuistoja. Päivämatkalaisia hemmotellaan day spa -keskuksissa, ja lapsiperheiden taas kannattaa valita koko perheelle monipuolisia palveluita tarjoavien kylpylähotellien joukosta sopivin. Erilaisten hoitojen lisäksi monet suomalaiset ovat löytäneet Tallinnan vaikuttavan ravintolatarjonnan, eikä retki naapuriin yhden loistavan illallisen takia ole enää tuulesta temmattu idea.

Pitkät perinteet kylpyläkulttuurissa

Tallinnan kaupungin värikäs historia ulottuu kauas menneisyyteen. Maan ensimmäinen kylpylä avattiin oikeutetusti Tallinnan Kadriorgiin vuonna 1813 ja kaupungissa on vastikään juhlittu kylpyläperinteiden katkeamatonta ketjua. Ensimmäinen kylpylä oli Georg Witt, jonka ansiosta kylpyläperinne sai alkunsa. Korkeatasoisista hoidoista tulivat nauttimaan Euroopan silmäätekevät ja se oli suosittu esimerkiksi Venäjän keisariperheen keskuudessa. Kävelyretkellä keskustan viehättävässä vanhassa kaupungissa vastaan tulee toinen toistaan vetoavamman näköisiä kylpylöitä ja kauneushoitoloita. Kaupungin keskustan alueella tarjontaa on runsaasti, ja Tallinnan laitamilta matkailija löytää suurempia kylpylähotellikokonaisuuksia. Matkalle suuntaavan kannattaa pohtia millaisen kylpyläkokemuksen haluaa. Tämä tietopaketti tarjoaa läpileikkauksen kaupungin parhaimmista hemmottelukeitaista.

Virossa on runsaasti kylpylähotelleita ja kauneussalonkeja, mutta maan monipuolisin tarjonta keskittyy juuri Tallinnaan, johon suomalaisten on helppo saapua. Pariskunnille löytyy romantiikkaa tihkuvia hemmottelukeskuksia ja lapsiperheille aktiviteetein varustettuja hotelleita. Todellista luksusta hakeville on olemassa omat keitaat ja liikunnallisia elämyksiä varten omansa. Miksi lähteä naapurimaahan kylpylälomalle, sillä onhan Suomessakin tarjolla kylpylöitä? Yksi syy on hinta-laatusuhde, joka kääntyy Tallinnan voitoksi. Kaupungissa on runsaasti valinnanvaraa ja palveluita saa Suomea edullisempaan hintaan. Pitkien kylpyläperinteiden takia taso virolaisissa hemmottelukeskuksissa on korkea. Kehon ja mielen hemmottelun lisäksi kaupungissa on hyvä ravintolatarjonta, kattavat ostosmahdollisuudet ja mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä.

Kylpylämatka Tallinnaan on helppo varata suomalaisten matkatoimistojen kautta. Tarjolla on erilaisia paketteja, joista osaan on mahdollista varata jopa oma auto. Tällöin lomaan voi yhdistää retkiä kaupungin ulkopuolelle ja majoittumisia vaikkapa useammassa kylpylässä. Omatoiminen matkailija voi varata laivamatkat, tai vaihtoehtoisesti lennot, sekä hotelliyöpymiset itse. Viron hotelleissa ja Tallinnan keskustassa tulee hyvin toimeen englannin kielellä, ja osa varsinkin vanhemmista paikallisista taitaa myös jonkin verran suomea. Hemmottelumatka Viroon yhdistää kokemuksen ulkomailla olemisesta erilaisine vivahteineen rentouttavaan kylpyläkokemukseen. Pakettina se on edullisempi ja monipuolisempi kokonaisuus verrattuna kotimaan matkaan. Tallinnan parhaimmissa kylpylähotelleissa on valinnanvaraa vaativimmillekin asiakkaille:

 • Elemis Spa
 • Tallinn Viimsi Spa
 • Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa
 • Tallink Spa & Conference hotel
 • Pirita Spa hotel
 • Desiree
 • Ella Beaute
 • Duglas kampaamo
 • Lumberjack parturi
 • Swisshotel Spa
 • Kalev Spa

Päivämatkalle saapuville löytyy day spa -keitaita Tallinnan vanhasta keskustasta. Niihin on mahdollista tehdä varaus jo etukäteen, jolloin saa haluamansa hoidot, kuten manikyyrit ja pedikyyrit, ostosten ja nähtävyyksien lomassa. Tallinnassa on myös korkeatasoisia kampaamoita ja partureita, joissa panostetaan asiakkaiden viihtyvyyteen esimerkiksi lasillisella kuohuvaa ja pientä purtavaa. Tasokkaissa hotelli- ja konferenssikeskuksissa on useimmiten laaja kirjo kauneuspalveluita ja allasalueet. Niistä on kätevää löytää tekemistä perheen eri-ikäisille. Saman kompleksin alueella saunot, uit, nautit hemmotteluista ja hyvästä ruuasta. Viiden tähden hotelleissa on tarjolla ryhmäliikuntatunteja ja jopa vesipuistoja. Virosta on mahdollista löytää lukuisia erikoispalveluita, kuten lapsiin erikoistunut kampaamo ja kulmien pidennyksiä tekevä salonki.

Kylpylät ja hoidot koko perheelle

Lapsiperheen ikimuistoinen kylpyläloma syntyy lasten vesileikeistä ja ratkiriemukkaista hetkistä yhdistettynä aikuisten rentouttaviin hetkiin. Erityisesti isommalle perheelle Viron kylpylämatka muodostuu huokeaksi verrattuna Suomeen tai moniin muihin Euroopan kohteisiin. Isomman ryhmän kanssa kannattaa kysellä matkatoimistojen paketteja tai ryhmäalennuksia suoraan hotelleista. Monen lapsiperheen suosikkikohde on vasta restauroitu Kalev Spa -keskus, joka sijaitsee sopivasti vanhankaupungin tuntumassa. Matkustajasatamasta vain kilometrin päässä olevassa hotellissa on vesipuisto, aerobicsali, kauneushoitola, hoitola ja tasokkaat ravintolapalvelut. Keväällä 2019 avattu uusi vesipuisto käsittää 50 metrin kahdeksanrataisen altaan, neljä liukumäkeä ja rentoutumis- ja virtausaltaat. Saunakeskus Oasiksesta löytyvät monipuoliset saunapalvelut ja porealtaat.

Matkustussataman alueella sijaitseva Tallink Spa on myös uudistettu vuoden 2019 aikana. Korkeatasoisen hotellin palveluiden lisäksi Tallink Span vetonaulana toimii monipuolinen Aqua Spa. Kylpylässä on mahdollista rentoutua viidessä erilaisessa saunassa ja allasosastolla viihdytään ulkoilma-altaassa, lasten altaassa tai porealtaassa. Hotellin asukkaille kylpyläosasto on käytettävissä koko matkan ajan, mutta hotellin ulkopuoliset asiakkaat voivat varata palveluita maksua vastaan. Hotellin kauneus- ja hyvinvointikeskuksessa on mahdollista kokeilla kampaamo- ja kosmetologipalveluita. Lapset on huomioitu hotellissa hyvin; ravintoloissa on lasten menut ja allasosastolla erilliset altaat perheen pienimmille. Hieman keskustan ulkopuolella sijaitsee muutamia varteenotettavia kylpylöitä ajatellen erityisesti lapsiperheitä.

Tallinn Viimsi Spahan on vartin matka matkustajasatamasta. Moderni ja tasokas hotellikokonaisuus kiehtoo lapsiperheitä, sillä sen kupeessa sijaitsee Atlantis H2O -vesipuisto. Vaikka ne ovat osa samaa kokonaisuutta, vallitsee Viimsi Span puolella rauhallinen ilmapiiri, kun taas vauhdikkaampi vesipuisto yhdistää oivalluskeskusta ja vesileikkejä. Kahdeksankerroksisessa hotellissa on monipuoliset allaspalvelut ja vuonna 2010 valmistuneessa hyvinvointikeskuksessa on erilaisia saunoja: höyry-, suolakivi-, kataja- ja suolahöyrysaunat. Niiden lisäksi kauniisti sisustetuissa tiloissa on monenlaisia rentoutumis- ja porealtaita.

Hotellin erikoisuutena on lisämaksullinen +18 Spakeskus, jonka paketit ovat tarkoitettuja vain aikuisille. Rauhallisella osastolla voi nauttia turkkilaisesta saunasta ja esimerkiksi Garra Rufa -kalahoidoista. Hotellissa on erillinen lastenmaailma Röömupisk, jossa on kiipeilypaikkoja, liukumäkiä, ilmakiekkopaikka, zoo-kahvila, pöytäjalkapalloa ja pöytätennistä. Atlantis H2O -vesipuisto ei kuulu automaattisesti hotellin asukkaille, vaan sinne voi hankkia erilliset liput hotellin vastaanotosta. Alueella on erilaisia mäkiä ja altaita. Mäkien minimipituudet lasten kohdalla vaihtelevat 120 ja 140 senttimetrin välillä. Helpoimpia liukumäkiä voivat pienemmätkin kokeilla yhdessä aikuisen kanssa. Tallinn Viimsi Spa ja Atlantis H2O tarjoavat monipuolisia palveluita ajatellen niin perheitä kuin pariskuntiakin. Hotelli sopii myös liikuntaesteisille ja lapsiperheiltä se on saanut paljon kiitosta perheen pienempien huomioimisen takia. Etäisyys keskustaan kannattaa kuitenkin huomioida, ja keskustan palveluita ja nähtävyyksiä ajatellen se voi olla kaukana.

Päivämatkalaisen luksukset

Erityisesti pääkaupunkiseudun asukkaille Tallinna on nykyisin luonnollinen valinta hyvän illallisen, kynsien ja hiusten hoidon tai päiväspa-hoitojen takia. Päivän aikana ehtii paljon, jos suunnittelee ohjelman huolellisesti. Suurin osa day spa -toiminnasta keskittyy vanhan kaupungin alueelle, jonne on kätevä saapua suoraan satamasta. Samassa paikassa voi tehdä ostoksia ja nauttia virolaisen keittiön parhaimmista antimista. Viikonloppuisin ja lomakausina tulijoita riittää, joten aikataulutetun päiväohjelman takia on hyvä tehdä varaukset etukäteen. Vanhassa kaupungissa sijaitseva Desiree muodostuu kahdesta hoitohuoneesta, joiden tiloissa voi hoidattaa ripset, kasvot, kynnet, kulmat ja vartalon täsmäalueita. Liikekeskus Foorumin Ella Beaute -hoitolassa rentoudutaan erikoishoidoissa.

Tarjolla on esimerkiksi tomaattihoitoja, merilevähoitoja ja silmänympärysnaamioita. Toinen ylellisiä hoitoja tarjoava paikka on Radisson hotellin 24:ssä kerroksessa sijaitseva Babor Beauty spa, jossa voi kokeilla kiinteyttäviä kollageeninaamioita ja syväpuhdistavia parafiinihoitoja. Olümpia hotellin yhteydessä sijaitsee Ying&Yang -kauneussalonki on erikoistunut kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuviin hoitoihin ja itämaisiin kasvohoitoihin. Tallinnan yksi merkittävimpiä etuja ovat monipuoliset palvelut pienellä alueella.

Päivämatkalaisenkin on helppo liikkua kauneushoitolasta kampaamoon ja täyttää samalla laukut ostoksilla ja kupu herkullisella lounaalla. Hyvä ruoka kuuluu oleellisesti kehon hellimiseen, ja kaupungin jatkuvasti kehittyvä rikas ravintolamaailma tarjoaa vanhallekin kaupungin tuntijalle alati uusia elämyksiä kohtuulliseen hintaan. Kaupungin ravintolatarjonta on elinvoimainen, sillä se muuttuu maailman trendien mukana. Kaupungista löytyy erinomaista virolaista ruokaa uudella twistillä, aasialaisia ravintoloita ja erinomaisia kahviloita, konvehtipuoteja ja leipomoita. Kaupungista on mahdollista löytää niin fine dining -ravintoloita kuin myös rennompia paikkoja, jotka yhdistävät ennakkoluulottomasti esimerkiksi taidetta ja ruokaa. Kylpylälomaan kannattaa yhdistää itseä kiinnostavia elementtejä. Viikon tai kahden kylpyläreissulla ehtii nauttia useimmista suosituista ravintoloista, taidekohteista ja ostosmahdollisuuksista. Lyhyemmillä reissulla on hyvä pohtia, mihin haluaa panostaa rentoutumisen lomassa. Kylpylälomamatka ei tarkoita automaattisesti pelkkää lillumista altaissa ja hieronnassa, vaan parhaimmillaan se on jokaisen lomalaisen näköinen yhdistelmäpaketti.

Maan parhaimpiin kampaamoihin kuuluu arvostettu Duglas, jolla on useampia toimipisteitä. Useissa keskustan kampaamoissa ja partureissa panostetaan lisäpalveluihin, jotka antavat asiakkaille ripauksen luksusta hiustenleikkuun lomaan. Monet kampaamot palvelevat miehiäkin mutta täysin miehille erikoistuneita parturiliikkeitäkin kaupungista löytyy. Tunnetuimpia ovat Lumberjack ja Pardur, joka on toiminut alalla 1990-luvulta alkaen. Lumberjackin erikoisuuksiin kuuluu lasi viskiä asiakkaille. Kalamajassa sijaitsevassa Rude Ratsissa tarjotaan myös lasillinen viskiä ja se on kuuluisa pilke silmäkulmassa hoidetusta asiakaspalvelusta. Lapsille löytyy oma Juuksik-kampaamo ja kiireisten matkailijoiden kannattaa täydentää meikkivarastoja Solaris-keskuksessa Pillerkaar-kosmetiikkaliikkeessä. Kaupassa myydään ainoastaan paikallista luonnonkosmetiikkaa kuten punajuurinaamioita ja tyrnihuulirasvaa.

Romantiikkaa, liikuntaa ja luksusta

Monet hakevat nykyisin lomamatkoilta muutakin kuin pelkkää rantaa ja ostoksia. Omaa liikuntaharrastusta halutaan jatkaa lomallakin, tai jopa kokeilla uusia asioita. Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel on erinomainen valinta liikunnallisille matkustajille. Hotelli sijaitsee lähellä keskustan teatteri-, ravintola- ja ostoselämyksiä ja päivään on mahdollista yhdistää hotellin kuntosalin tarjoamia liikuntapalveluita kuten spinningiä. Modernin hotellin tiloissa lekotellaan allasalueella tai nautitaan erilaisista saunapalveluista. Hotelli sopii erinomaisesti kokouspaikaksi ja se profiloituu enemmin aikuiseen makuun kuin koko perheelle sopivaksi kohteeksi. Park Inn on hyvä valinta niille, joita kiehtoo kylpyläloman lisäksi moderni kaupunkimiljöö ja sen palvelut.

Hotel Telegraaf ja Elemis Spa sopivat pariskunnille, jotka haluavat panostaa yhteiseen aikaan ilman häiriöitä. Hotelli sijaitsee 1800-luvulla rakennetussa talossa, joka toimi aiemmin Viron lennätinkeskuksena. Vanhan tilan puitteita kunnioittaen restauroitu putiikkihotelli ja Elemis Spa täyttävät vaativankin kaupunkilomailijan toiveet. Paikka sijaitsee vanhankaupungin kujilla, joten liikkuminen historiaa havisevissa maisemissa onnistuu hyvin. Huoneet on sisustettu hyvällä maulla, ja hotellin ravintola Tschaikovsky kuuluu kaupungin arvostetuimpien fine dining -paikkojen joukkoon. Tarjolla on venäläisen keittiön hienostuneita makuja. Kylpylän tunnelma on intiimi ja rauhallinen, ja se on suunnattu erityisesti luksushoidoista ja seesteisestä tunnelmasta nauttiville vieraille. Poimi tästä Tallinnan tärpit kylpylälomasta nauttiville pariskunnille:

 • Romanttinen rantakävely Piritan alueen maisemissa
 • Tutustu Taidemuseo KUMU:un
 • Ihailkaa näköaloja Tallinnan televisiotornin 175 metrin korkeudessa
 • Useat kylpylähotellit tarjoavat romantiikkapaketteja pariskunnille
 • Merenrannalla sijaitseva tasokas ravintola NOA on romanttinen valinta
 • Nauttikaa drinkit Swisshotellin kattobaarissa upeita näköaloja ihaillen

Kalev Spa, Vimsi Spa ja Tallink Spa myyvät romantiikkapaketteja pariskunnille. Ne ovat räätälöity ajatellen pariskuntia, jotka haluavat lomallaan nauttia kahden keskisestä arvokkaasta ajasta romanttisena viikonloppuna. Pakettien sisältö vaihtelee eri hotellien välillä ja niissä saattaa olla eri sesonkien aikana vaihtelevaa ohjelmaa. Romantiikkapaketteihin voi kuulua esimerkiksi ruusun terälehdin koristeltu huone, pullo kuohuvaa huoneeseen kera hedelmälautasen ja intiimi kahden hengen à la carte -illallinen. Paketti sisältää usein myös hemmotteluhoidon, jolloin pariskunta voi nauttia vaikkapa kuumakivihieronnasta omassa buduaarissaan. Viimsi Span K18-osasto takaa aikuiseen makuun sopivan rauhan siihen tarkoitetulla erillisellä osastolla. Lämpimän veden syleilyssä on helppo antaa romantiikan kukkia!

Viron Suomea edullisemman hintatason takia moni innostuu kokeilemaan luksuspalveluita. Keskustan tuntuman Swisshotell on tasokas majoituspaikka, joka sopii erinomaisesti myös pariskunnille. Hotellin spa-osasto ei ole ehkä kaupungin kattavin, mutta palvelu on erinomaista ja tilat siistit, joten hieman rajatumpiin kylpyläpalveluihin tyytyvälle hotellin spa on erinomainen. Hotellin korkeatasoisen ravintolan ja upeat näköalat tarjoavan kattoterassin takia ei hotellista välttämättä tarvitse poistua koko matkan aikana, jos haluaa panostaa rentoutumiseen. Vanhankaupungin putiikkihotelli Savoy sopii hienostuneeseen makuun. Teatterielämykset jäävät ohuiksi, ellei viron kieli taivu mutta balettiesitykset ovat tasokkaita, ja Tallinnassa on myös laaja kirjo monenlaisia poikkitaiteellisia tapahtumia ja musiikkiesityksiä.

Miten ja milloin kannattaa mennä kylpylälomalle Tallinnaan?

Kylpyläloma sopii erinomaisesti lähes jokaiseen vuodenaikaan. Tallinnan vanhakaupunki vetää puoleensa matkailijoita kesäkuukausina, ja joulukuu on suosittua sesonkia joulutorien vuoksi. Tallinnan kylpylämatka piristää oivallisesti talven pimeimpinä kuukausina niin mieltä kuin kehoakin. Suomen ja Viron välillä liikennöi useita laivayhtiöitä, joiden tarjouksia kannattaa pitää silmällä. Osa matkan viehätystä on myös itse laivaosuus, johon voi yhdistää viihteen ja hyvän ruuan. Talviaikaan hotelleissa ja vanhankaupungin kujilla on usein rauhallisempaa kuin kesäsesonkina. Kannattaakin seurata laivayhtiöiden, hotelleiden ja matkanjärjestäjien tarjouksia. Yhä useampi viettää Tallinnassa pikkujouluja, joten loppuvuodesta eletään joulunajan vilkasta sesonkia. Varaa matkasi ajoissa, jos aiot Tallinnaan vilkkaan sesongin aikana!

Tallinnaan pääsee myös lentäen, mutta nopein ja suosituin on ehdottomasti laivareitti. Matkatoimistoilta voi tiedustella mahdollisia yhdistelmäreissuja, jolloin toiseen suuntaan kuljetaan laivalla ja toiseen lentäen. Omalla autolla Tallinnaan aikoville avautuu laajempi matkailukokonaisuus, jolloin lomaan kannattaa sisällyttää erilaisia kohteita kaupungin ulkopuolella. Autolla pääsee tutustumaan Viron aitoon maaseutuun ja upeaan rannikkoon. Viron kylpyläloman pituus riippuu täysin omista mahdollisuuksista ja kiinnostuksen kohteista. Tekemistä upeassa Virossa ja Tallinnassa riittää useaksi viikoksi ja monen matkan ajaksi, toisaalta yhden päivän reissullakin saa karistettua arjen pölyt pois vaikkapa day spassa rentoutuen. Tapoja tutustua Tallinnaan on yhtä monta kuin on matkalaisten erilaisia mieltymyksiä.

Kylpyläloman ei tarvitse rajoittua ainoastaan hemmotteluhoitoihin. Matkatoimistoista voi kysellä sen hetken tapahtumista kaupungissa ja esimerkiksi Visit Tallinna -internetsivustolta löytyy päivitettyä tietoa mielenkiintoisista näyttelyistä, konserteista, uusista ravintoloista ja käsityöpajoista. Viro on erinomainen ostospaikka ja keräilijän aarreaitta. Kylpyläloma saattaa kalskahtaa vanhanaikaiselta terveyskylpylältä, jossa lillutaan tulikuumassa altaassa. Nykyaikaiset Viron kylpylät ovat kuitenkin kaikkea muuta, ja erityisesti pääkaupunki Tallinna tarjoaa uusia tuulia aina ensimmäisenä. Kylpylälomat sopivat niin eläkeläisille, työporukoille, romantiikan nälkäisille nuorille kuin myös lapsiperheille. Tärkeintä on tutustua eri hotellien palveluihin, kohderyhmiin ja alueeseen. Tallinnan eri kylpylähotellit ovat profiloituneet selkeästi juuri omalle kohderyhmälleen.

Korkeatasoisten kylpylöiden vanavedessä on nousemassa uusi trendi, jota monet suomalaiset ovat jo kokeilleet Tallinnassa: julkiset saunat. Ne ovat osa virolaista kaupunkikulttuuria, jossa lomalainen pääsee kosketuksiin paikallisiin tapoihin. Tallinnan tunnetuimpia ovat Kalma, Raua ja Leilisaun, joissa oleellista on vihtominen. Kassalla myydään vihtoja, ja saunassa vihdotaan itseä ja välillä myös kaverin selkää. Täällä on helppo sujahtaa osaksi tallinnalaista iltapäivää ja korttelin menoa. Näiden vanhojen korttelisaunojen rinnalle on noussut uusina tulokkaina esimerkiksi hieman tasokkaampi Mustamäen Elamusspa ja Lasnamäen Ekosauna. Julkiset saunat eivät useimmiten prameile ulkoisilla puitteilla, mutta monet hienot kylpylät ne voittavat aidolla virolaisella tunnelmalla.

Yhteenveto

Tallinna on useille suomalaisille kuin tuttu olohuone, jonne on yhtä helppo matkustaa kuin mihin tahansa Suomen kaupunkiin. Suomalaiset matkailijat ovat tuttua väkeä Virossa, ja palvelut ovat monipuolistuneet vuosien varrella. Tallinna tarjoaa Suomesta käsin erinomaisen matkakohteen niin lyhyelle kuin pidemmällekin reissulle. Hemmottelupalvelut ovat kaupungin johtava tähti, joiden ympärille on helppo räätälöidä omannäköinen loma. Tallinna muokkautuu lomalaisen näköiseksi. Se voi olla romantiikkaa tihkuvan siirappinen parisuhdeloma tai kaveriporukan irtiotto kauneuspalveluita hyödyntäen. Ennen lomaa on hyvä selvittää sopivin kylpylähotelli, saunat, day spat ja kampaamot. Varausten tekeminen ennen matkaa on suositeltavaa, sillä erityisesti suosittuihin paikkoihin saattaa olla jonoa. Tallinna on kulttuuria, hemmottelua, loistavaa ruokaa ja monipuolisia ostosmahdollisuuksia.