Löydä paras majoitus Tallinnasta

Minkälaista matkaa olet etsimässä?

Valitse sinulle sopiva matka alapuolelta:

Hotelli
Sokos Hotel Viru
Kenelle
Keskihintainen
Tyyppi
hotelli
Sijainti
Vanha kaupunki
Hinta
Alk 100 €/yö
Parhaat puolet
Legendaarinen Hotelli Viru
Erittäin keskeinen sijainti
Luotettavaa Sokos hotelli laatua
Hotelli
Hostel31
Kenelle
Budjetti
Tyyppi
Hostelli
Sijainti
Vanhan kuapungin laidalla
Hinta
Alk 30 €/yö
Parhaat puolet
Erinomainen sijainti lähellä kaikkea
Edullinen majoittuminen Tallinnassa
Ilmainen peruutus
Hotelli
Tallinn City Apartments - Old Town
Kenelle
Keskihintainen
Tyyppi
Huoneistohotelli
Sijainti
Vanha kaupunki
Hinta
Alk 70 €/yö
Parhaat puolet
Tilavia huoneistoja 2 - 8 henkilölle
Erittäin hyvä sijainti Vanhassa Kapungissa
Ilmainen peruutus
Hotelli
Radisson Blu Sky Hotel
Kenelle
Luksus
Tyyppi
hotelli
Sijainti
Keskusta
Hinta
Alk 100 €/yö
Parhaat puolet
Upeat näköalat hotellin kattoterassilta
Keskeinen sijainti keskustassa
Ilmainen peruutus
Hotelli
Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn
Kenelle
Keskihintainen
Tyyppi
Kylpylä
Sijainti
Vanhan kuapungin laidalla
Hinta
Alk 60 €/yö
Parhaat puolet
Nauti hotellin kylpyläsrä
Lähellä vanhaa kaupunkia
Ilmainen peruutus

Tutustu tarkemmin:

Majoitus Tallinnassa

Tallinna houkuttelee vuosittain yli neljä miljoona turistia. Matkailijoita tulee kaupunkiin kaikkialta maailmasta, joten siitä on tullut varsinkin viime vuosina hyvinkin kansainvälinen kaupunki. Samoin matkailijoiden odotukset ja vaatimustaso ovat kasvaneet entisestään, varsinkin kun Tallinnassa hinnat ovat nousseet joidenkin – erityisesti suomalaisten – mielestä jopa liikaakin. Tallinnasta löytää kyllä edullisiakin ravintoloita ja majoitustiloja, kunhan jaksaa vain etsiä ja nähdä vaivaa. Tallinnan keskustan ja vanhankaupungin läheltä löytää monipuolisesti majoitusvaihtoehtoja. Tallinna ei ole enää niin vaarallinen kaupunki, kuin vielä pari vuosikymmentä sitten siitä kerrottiin. Matkailijan kannattaa pitää kuitenkin silmät auki varsinkin yöaikaan, aivan kuin kaikissa muissakin vastaavan kokoisissa kaupungeissa ympäri maailman. Tallinnassa on myös tiettyjä alueita, joissa voi tapahtua enemmän ikävyyksiä. Lapsiperheiden kannattaa katsoa silloin majoituskohdetta hiukan rauhallisemmalta alueelta. Tallinnassa osataan varsin hyvin suomen kieltä, mutta tarvittaessa kannattaa varautua englantiin – jos eestin kieli ei vielä taitu majoittujalle. Majoituksen sijaintia kannattaa harkita myös. Esimerkiksi matkustajasataman vieressä on useita majoituskohteita vaikkapa lauttamatkustajille.

Tallinnassa on runsaasti majoitusta sekä budjettimatkailijoille että niille, joille yöpymisen hinta ei ole pääasia. Bed and breakfast eli aamiaismajoitukset ovat halvemmasta päästä, mutta luksusta etsiville on tarjolla myös viiden tähden hotelleja. Kannattaa myös seurata lähikaupunkien tarjonta, sillä Tallinnan ulkopuolella on halvempaa. Tallinnassa on myös hostelleja ja huoneistohotelleja huokeampaan hintaan. Kaupungista löytää majoituksen jokaiseen makuun, oli sitten kyseessä yksin matkustava, pariskunta tai lapsiperhe. Myös kaveriporukoille on tarjolla oivia majoitusvaihtoehtoja yhteisine ruokailutiloineen ja vaikkapa omine huoneineen. Tämä artikkeli on kirjoitettu helpottamaan valintaa majoitusta etsiessä.

Hotellimajoitus Tallinnassa

Tallinnan hotellit saattavat olla lähes samanhintaisia kuin Suomessa, joka voi tulla monelle ensikertalaiselle yllätyksenä. Kesälomien aikana hinnat voivat nousta kotimaan tasolle. Vanhankaupungin kupeessa sijaitsevista hotelleista huoneita voi löytyä kuitenkin 50 eurolla. Tasokkaissa hotelleissa kahden hengen huone voi olla 80–90 euroa. Tätä tasokkaammissa huoneet nousevat sitten aina useampaan sataan euroon. Sijainnilla ja hotellin tähdillä on luonnollisesti merkitystä. Kalliimmalla hinnalla voi saada korkeaa laatua, joka näkyy niin huoneissa, asiakaspalvelussa, lisävarustelussa, hotellin muissa tiloissa kuin ravintoloiden tarjonnassa. Toisaalta, pienemmissä hotelleissa on oma erityinen tunnelmansa, varsinkin jos ne sijaitsevat Tallinnan historiallisemmilla alueilla kauniiden vanhojen rakennusten lähellä – tai juuri niissä vanhoissa rakennuksissa.

Hintojen ja ominaisuuksien vertailu kuitenkin kannattaa aina. Tallinnassa on sopivia hotelleja sekä pariskunnille että lapsiperheille. Lapsiperheiden kannattaa tarkistaa lisävuoteiden mahdollisuus ja ilmoittaa myös lasten iät etukäteen hotellille. Nämä saattavat joskus vaikuttaa hintaan yllättävänkin paljon. Aamiaiset eivät välttämättä aina kuulu Tallinnan hotellien hintaan, joten nekin saattavat nostaa kokonaishintaa.

Lapsiperheiden kannattaa miettiä hotellin sijainti myös alueen rauhallisuuden suhteen, varsinkin pienten lasten kanssa matkustaessa. Tallinna on tunnettu myös vilkkaasta yöelämästään niin hyvässä kuin pahassa. Hotelliyö meluisan baarikadun vieressä ei välttämättä ole mieltä ylentävä kokemus, jos lasten tarpeelliset yöunet jäävät vähemmälle. Hotelleja on myös Länsi-Tallinnassa, jota sanotaan lapsiperheiden suosikkialueeksi, erityisesti nähtävyyksien, kuten Tallinnan eläintarhan vuoksi. Romanttista lomaa kaipaaville pariskunnille hiukan sivummassa sijaitsevat tunnelmalliset hotellit voivat muodostua tärkeäksi. Vaikka vanhakaupunki ja keskusta on liikkumisen kannalta kätevillä paikoilla, kannattaa pohtia oman auton, vuokra-auton tai julkisen liikenteen käyttöä. Tallinnassa liikkuminen ei ole kallista, joten kauempaakin voi näppärä ja ominaisuuksiltaan muuten passeli hotelli löytyä. Tallinnassa turismi keskittyy Suomen tapaan heinäkuulle, jolloin kotimaastakin matkustetaan useimmiten Viron suuntaan. Tämä vaikuttaa suoraan hotellihuoneiden hintoihin. Huoneet kannattaakin varata hyvissä ajoin, viikkoja tai jopa kuukausia etukäteen. Kesäkuusta elokuuhun myös vanhankaupungin hotellit täyttyvät nopeaa, joten matka Tallinnaan kannattaa suunnitella huolella eikä jättää kaikkea viime tinkaan.

Hostellimajoitus Tallinnassa

Hostellit ovat huokeampia vaihtoehtoja heille, joita yhteiskeittiöt ja jaetut saniteettitilat eivät häiritse, vaan kuuluvat itse asiassa mukavaan matkailukokemukseen. Hostellit ovat suosittuja esimerkiksi reppureissaajien parissa. Hostelleissa majoitus voi tapahtua omassa sängyssä jaetussa makuuhuoneessa tai makuusalissa – tai sitten omassa huoneessa. Joissakin hostelleissa aamiainen kuuluu hintaan, mutta usein sen voi valmistaa yhteiskeittiössä itse. Halvimmat hostelliyöt maksavat Tallinnassa alle 15 euroa, joskin tällöin matkailija majoittuu viiden muun reissaajan kanssa samassa makuusalissa. Usein tämä on nuoremmille yksinmatkaajille hauska kokemus ja mahdollisuus tutustua muihin ihmisiin ympäri maailmaa. Lapsiperheille hostellit eivät välttämättä sovellu, mutta Tallinnan monipuolisen hostellivalikoiman ansiosta voi niistäkin löytyä juuri sopiva majoituskohde, varsinkin jos lapset ovat jo vähän isompia. Hostelleista vuokrattavat omat huoneetkin ovat huomattavasti halvempia kuin hotellihuoneistoissa, puhumattakaan hotelleista. Hostellia valittaessa kannattaa pohtia sen sijaintia. Tallinnan julkinen liikenne on varsin toimiva ja halpa, joten kauempanakin kannattaa joskus yöpyä, jos bussit vievät majoituskohteen lähelle.

Tallinnassa useimmat hostellit ovat vähintäänkin kohtuulaatuisia sekä vanhankaupungin puolella että aivan keskustassa. Hostellien lukumäärä lähenee Tallinnassa jo kolmeakymmentä, joten valinnanvaraa on mukavasti moneen makuun. Tallinn Backpackers on nimensä mukaisesti reppureissaajien suosikkipaikkoja. Hostellissa voi majoittua suuriin makuusaleihin. Modernit ja toimivat kylpyhuoneet ovat tärkeä elementti. Hyvin varustellussa keittiössä voi kokkailla omatoimisesti ja käytössä majoittujilla on liesi, mikroaaltouuni ja jääkaappi. Lisämaksusta hotellissa valmistetaan päivällisiä. Tallinn Backpackersin oleskelutilassa voi viettää aikaansa pelaamalla pöytäjalkapalloa muiden majoittujien kanssa. Halvoista hinnoistaan, sijainnistaan ja asiakaspalvelustaan tutun 16EUR -hostelliketjun piste nimeltä Fat Margaret's sijaitsee Tallinnan keskustassa. Lähistöllä on lukuisia baareja ja ravintoloita. Fat Margaret'sissa on ympärivuorokautinen vastaanotto, jaetut kylpyhuoneet ja jaetut keittiöt. Aamuisin hostellissa pääsee jopa saunaan ja uima-altaalle ilman lisämaksua. Hostelli sopii myös perheille, sillä kohtuullisella hinnalla voi vuokrata esimerkiksi neljän hengen huoneen neljällä sängyllä. Edellä mainitut hostellit ovat esimerkkejä suosituista Tallinnan hostelleista, jotka sopivat moneen makuun.

Huoneistohotellit Tallinnassa

Huoneistohotellit ovat usein mainioita majoitusvaihtoehtoja perheille, joissa on useampi lapsi. Huoneistoissa ei ole yleensä aamiaista valmiina, mutta hyvin varustelluissa keittiöissä ruoanlaitto sujuu lähes kuin kotona. Lisäksi huoneistohotelleissa voi olla mukava televisiolla varustettu olohuone tai muu yhteistila. Parhaiten varustelluissa huoneistoissa on käytössä vedenkeitin, kahvinkeitin, astianpesukone, pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Tämäntyyppisissä paikoissa majoittuminen tuntuu rennolta ja parhaimmillaan mukavan kotoisalta, vaikka lomamatkalla olisikin. Sijainti on huoneistohotelleissa tärkeä. Jos majoittujilla on auto käytettävissä, voi huoneistohotellin vuokrata kauempaakin, jolloin hintakin yleensä halpenee. Tallinnassa huoneistohotelleja löytyy sekä ydinkeskustan tuntumasta että vanhastakaupungista. Autoilevien kannattaa pohtia myös, onnistuisiko ja kannattaisiko Tallinnan lähikaupungeista huoneiston vuokraaminen. Tällöin voi säästää entisestään majoituksesta, eivätkä lisääntyneet polttoainekulut kuitenkaan kasvata matkabudjettia yli äyräiden.

Huoneistohotellit ovat myös mukavia vaihtoehtoja isommalla kaveriporukalla matkustaville, joita ei samassa huoneessa nukkuminen haittaa. Majoituskustannukset jaettuaan vuorokauden hinta saattaa pudota yllättävän alhaiseksi, vaikka huoneistoa ei tarvitsekaan jakaa tuntemattomien kanssa, kuten esimerkiksi hostelleissa. Tallinnan parhaista huoneistohotelleista on kova kilpailu ja niihin kannattaa tehdä varaukset etukäteen sekä varsin hyvissä ajoin. Tallinn City Apartments Old Town Toompealla on saatavilla useita eri itsepalvelumajoituskohteita Tallinnan vanhassakaupungissa. Huoneistoissa on itsenäinen sisäänkirjautuminen. Ne sisältävät langattoman internetin ja television kaapelikanavilla. Keittiöt ovat varusteltuja muun muassa astianpesukoneilla. Tallinn City Apartments Old Town Toompean hinnat ovat usein korkeat, mutta ne ovat saaneet hyviä arvosteluja varsinkin varusteluidensa suhteen. Tallinnan keskustassa sijaitseva Revelton Suites on suosittu ja kehuttu huoneistohotelli, jonne pääsee autollakin. Majoituspaikan parkkipaikka on maksuton ja vartioitu. Huoneistot sisältävät olohuoneen ja ruokailualueen. Keittiöissä on astianpesukone ja kylpyhuoneessa puolestaan pesukone. Jotkut huoneistot sisältävät jopa dataprojektorin eli videotykin. Lapsille ystävällinen huoneistohotelli sisältää myös leikkihuoneen sekä lasten leikkialueen ulkona. Myös Revelton Suitesissa on ilmainen langaton internet asiakkaiden käytössä. Revelton Suitesin asiakkaat ovat kehuneet erityisesti myös palvelua. Huoneistohotelli sijaitsee alle 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista.

Suositun ostoskeskuksen, Viru Keskuksen yläkerrasta löytyy huoneistohotelli Adelle. Adellen huoneistot ovat tyylikkäitä ja niissä on puulattiat. Jokaisessa huoneistossa on minikeittiö jääkaappeineen ja mikroaaltouuneineen. Adellen sijainti on mainio, sillä se on vain 300 metrin päässä Tallinnan vanhasta kaupungista. Ikkunoista näkee Itämerelle ja satamakin on vain kilometrin päässä huoneistohotellista. Lautalla Tallinnaan matkustava pääsee Adelleen helposti ja nopeasti. Huoneet sisältävät myös ilmaisen langattoman verkon ja kaapeli-tv:n. Vanhankaupungin lähistöllä sijaitseva, suomalaisten omistama Corner of Kotzebue Apartments on pidetty majoituspaikka. Näkökulmasta riippuen sen heikkous ja vahvuus on sen pienuudessa, sillä huoneistohotellissa on vain muutama asunto. Pariskunnille Corner of Kotzebue Apartments on hyvä vaihtoehto Tallinnan majoituspaikoista. Old Town Sauna Apartment on saunan ystäville mainio valinta. Jokainen huoneisto sisältää oleskelualueen. Asunnossa on myös mikroaaltouuni, jääkaappi ja vedenkeitin. Nimensä mukaisesti Old Town Sauna Apartmentissa on sauna asiakkaiden käytössä. Virvokkeita ja ruokia voi ostaa majoituspaikan omasta baarista ja ravintolasta. Elintarvikkeiden toimituspalvelun avulla majoittujat eivät näe nälkää.

Miten löytää majoitus Tallinnassa?

Majoituksen löytäminen Tallinnasta kannattaa aloittaa lukuisilta verkkosivuilta, kuten Momondo, Trivago, Booking.com ja Hotels.com, joissa pääsee vertailemaan Tallinnan parhaiden hotellien, hostellien ja huoneistohotellien hintoja. Verkkosivuilla kerrotaan toivottu saapumis- ja lähtemispäivä, majoittujien lukumäärä sekä se, onko mukana lapsia. Lasten ikä voi vaikuttaa hotellin hintaan ja pienimmät pääsevät joskus ilmaiseksi majoittumaan, varsinkin jos erillistä vuodetta ei tarvitse. Jos päivämäärät ovat joustavia, kannattaa se huomioida ennen hintojen hakemista. Tällöin verkkosivustot voivat ehdottaa parempia päiviä hintojen ja saatavuuden suhteen. Myös sijainnilla on merkitystä majoitusten hinnoissa. Jos auto on käytettävissä, voi yli kymmenen kilometrinkin päässä Tallinnan keskustasta oleva majoituspaikka olla sen verran huokeampi, että se kannattaa valita vaikka polttoainekulut kasvaisivatkin. Monet verkkosivustot ja majoituspaikat tarjoavat maksuttoman peruutuksen tiettyyn päivämäärään mennessä, joten jos löydät vieläkin houkuttelevamman majoituksen ennen peruutuksen umpeutumista, voit helposti valita sen ja peruuttaa alkuperäisen varauksen. Tarjousten seuraaminen on järkevää ja suositeltavaa, sillä voit löytää samalla hinnalla sinulle sopivamman majoituksen.

Tallinnassa kalleimmat hinnat ovat luonnollisesti keskustassa ja vanhassakaupungissa, mutta niistäkin löytyy huokeampia vaihtoehtoja. Hotellien sijaan kannattaa seurata hostellien ja huoneistohotellien hintoja ja tarjouksia. Jos hotelliaamiainen ei ole tärkeä, voi huoneistohotellissa ja hostellissa valmistaa aamiaisen itse ostamalla tarpeet kaupasta. Edellä mainittujen verkkosivustojen lisäksi kannattaa joskus ottaa suoraan yhteyttä hotelleihin ja muihin majoituspaikkoihin. Jos näet verkossa mielenkiintoisen ja houkuttelevan majoituksen, kannattaa kysyä olisiko heillä sopivaa tarjousta juuri sinulle ja seurueellesi. Joskus voi olla mahdollista saada vasta peruutettu huone käyttöön mukavaan hintaan. Useissa Tallinnan majoituspaikoissa asiointi hoituu suomen kielellä, mutta vähintäänkin englannin kielellä. Suositeltava surffauksen kohde on myös Visit Tallinnin verkkosivut, jotka ovat saatavilla myös suomen kielellä. Visit Tallinnin verkkosivut sisältävät myös runsaasti tietoa eri majoituskohteista, puhumattakaan nähtävyyksien, tapahtumien, opaskierrosten ja ravintoloiden tiedoista. Tallinnan parhaan majoituksen löytäminen vaatii vähän oma-aloitteisuutta, mutta tietoa hakemalla eri paikoista voit säästää pitkän pennin ja löytää mieluisan majoituksen.

Onko majoittuminen turvallista Tallinnassa?

Rikostilastojen mukaan koko Viron vaarallisin alue on Tallinnan vanhakaupunki, sillä se on maan suurin yö- ja baarielämän keskittymä. Suosituimmat majoituspaikat ovat kuitenkin vanhassakaupungissa luotettavia, eivätkä ne itsessään ole vaarallisia. Majoituspaikkojen henkilökunnalta kannattaakin kysyä vinkit turvallisiin vierailukohteisiin, sillä turismille on tärkeää, että matkailijat tuntevat olonsa mahdollisimman turvalliseksi. Majoituspaikkojen arvosteluja kannattaa toki lukea etukäteen. Jos hotellista, hostellista tai huoneistohotellista ei ole saatavilla tarpeeksi tietoa ja kokemuksia, kannattaa niitä välttää. Majoittuminen on siis yleensä turvallista Tallinnassa, mutta tietyillä alueilla ja kaduilla saattaa tapahtua enemmän kuin toisaalla. Matkailija voi myös itse vaikuttaa omaan turvallisuuteensa. Yksin ei kannata suurkaupungeissa yöllä kävellä, ja kannattaa välttää halvan alkoholin aiheuttamaa innostusta baarikäynneillä. Myös omaisuuden, kuten käteisen ja älypuhelimen, esitteleminen kadulla ei ole suotavaa, sillä se saattaa herättää vääränlaista kiinnostusta. Tallinnan rautatieaseman ja bussiaseman yölliset levottomuudet eivät varmaan tule kenellekään yllätyksenä, sillä ne ovat Suomessakin perinteiset alueet hämärätyyppien kokoontumispaikkana tai kerjäämiskohteina.

Vanhankaupungin Suur-Karja on baarikatu, joka on hyvin vilkas. Alkoholilla on usein osuutta asiaan, kun Suur-Karjan kadulla näkee erimielisyyksien selvittelyä. Keskustorin ympäristöön paikalliset eivät mielellään mene illalla tai yöllä, joten matkailijankin kannattaa välttää aluetta. Toompean kukkulalle meneviä pikkuteitä kannattaa välttää ainakin yksin kävellessä, sillä siellä saattavat taskuvarkaat iskeä kiinni. Vanhankaupungin Viru-katu on myös vilkas katu varsinkin yöllä, eikä aina siinä positiivisessa mielessä. Baarien suljettua Viru-kadullakin saattaa törmätä monenlaiseen kulkijaan. Tallinnan satama on päivällä vilkas paikka, myös siellä sijaitsevien ja suomalaisten suosimien alkoholikauppojen vuoksi. Iltaisin se hiljenee, mutta satamassa saattaa silti liikkua vältettävää väkeä. Tallinna kärsii ehkä edelleen 90-luvun ja sen takaisesta maineestaan. Tallinna oli tuolloin vaarallisempi kaupunki, jossa väkivalta oli useammin läsnä katukuvassa kuin nykyään. Nykyään matkailijat pystyvät paljon vaikuttamaan itse matkan turvallisuuteen, aivan samalla tavalla kuin muissakin suurkaupungeissa. Yksin ei kannata yöllä liikkua kaduilla ja kujilla. Alkoholia kannattaa käyttää myös kohtuudella.

Parhaat alueet yksinmatkustavalle Tallinnassa

Yksin matkustavalle Tallinna tarjoaa paljon mukavia majoitustiloja, sillä valinnanvaraa on runsaasti. Yksin matkaavan kannattaa kuitenkin valita sellaiset alueet, johon pääsee helposti joko kävellen tai julkisella liikenteellä. Julkisen liikenteen hinnat sisältyvät esimerkiksi nähtävyyskortti Tallinn Cardiin. Korttiin kuuluu myös ilmainen sisäänpääsy yli 40 huippukohteeseen ja museoon. Sillä saa sen lisäksi alennuksia retkistä, vapaa-ajan kohteista, kaupoista ja ravintoloista. Jos kuitenkin vierailee Tallinnassa lyhyeksi ajaksi ja esimerkiksi haluaa päästä helposti nukkumaan vaikkapa uuvuttavan lauttamatkan jälkeen, kannattaa valita hotelli tai muu majoitustila sataman terminaalien lähistöltä. Esimerkiksi Tallinn Harbour Apartment sijaitsee 400 metrin päässä matkustajasataman B-terminaalista ja 500 metrin päässä sataman A-terminaalista. Lootsi 3a Nordic Style with Sauna and Garage -huoneistohotelli sijaitsee 400 metrin päästä D-terminaalista. Se on samalla Tallinnan keskustan kupeessa, lähellä Viron kansallisoopperaa. Hestia Hotel Seaport on myös matkustajasataman D-terminaalin vieressä. Hotellilta on vain 10 minuutin kävelymatka vanhaan kaupunkiin sekä 10 minuutin ajomatka taksilla päärautatieasemalle.

Vanha kaupunki ja keskusta ovat myös täynnä yksin matkaavalle sopivia majoituskohteita, sillä niistä löytyy myös huokeita hostelleja, jotka varsinkin reppureissaajalle ovat omiaan. Hostellien ohella suosittu yksinmatkustavien majoituspaikka on persoonallinen Marta Guesthouse. Se sijaitsee Tallinnan keskikaupungin alueella ja matkaa vanhaankaupunkiin on reilut kaksi kilometriä. Marta Guesthouse tarjoaa kodikkaan ja vanhanaikaisen ilmapiirin sen positiivisemmassa merkityksessä. Se sisältää myös yksin majoittuvalle sopivan ullakkohuoneiston yhdellä sängyllä. Majoitustila on rauhallisella alueella. Hostelleista erityisesti houkuttelevilta nimiltään mielenkiintoisia ovat 16 EUR Hostels -ketjun hostellit, joista Munkenhof sijaitsee vanhassakaupungissa ja Fat Margaret's lähellä sataman matkustajaterminaalia. Hostellit mainostavat itseään huokeilla hinnoilla, mutta hintataso riippuu myös matkustusajasta. Yö kuuden hengen makuusalissa on alle 15 euroa. Yhden hengen huoneita jaetulla kylpyhuoneella voi saada alle 25 euron hintaan. Jos yksin matkustava on valmis tinkimään mukavuuksista, kuten omasta kylpyhuoneesta tai ruokailutilasta, on Tallinnassa tarjolla halpaa majoitusta mainioissa sijainneissa, joista pystyy jatkamaan helposti matkaa tai tutustumaan Tallinnan nähtävyyksiin.

Parhaat alueet lapsiperheelle Tallinnassa

Tallinnassa on paljon perheille soveltuvia vierailukohteita sekä vanhassakaupungissa, keskustassa ja muualla kaupungissa. Vanhankaupungin läheisyydessä sijaitsevassa Kalamajassa ja Kadriorgin puistoalueella lapsiperheet viihtyvät mainiosti. Länsi-Tallinnaa kehutaan usein lapsiperheille sopivaksi alueeksi, eikä ihme, sillä se sisältää kaksi lasten suosikkikohdetta. Tallinnan eläintarha on yksi Viroon matkaavien lapsiperheiden suosikkeja. Nömme-seikkailupuisto puolestaan tarjoaa köysiratalaskuja ja kiipeilyratoja hieman isommille lapsille. Lapsiperheen kannattaakin harkita, varaako majoituksen näiden kohteiden läheltä. Valikoima ei ole välttämättä niin kattava kuin keskustassa ja vanhassakaupungissa, mutta majoitus kannattaa joka tapauksessa varata hyvissä ajoin. Länsi-Tallinna sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta, joten lapsiperheen kannattaa vuokrata auto, ellei sitten oma auto ole käytettävissä matkan aikana. Myös julkisella liikenteellä pääsee Länsi-Tallinnaan ja Tallinnan eläintarhan lähelle, mutta pienten lasten kanssa matkustaminen julkisella voi olla joskus haastavaa. Isompien lasten kanssa kannattaa harkita jo Tallinn Cardin hankkimista, jolla pääsee ilmaiseksi sekä julkisella liikenteellä että lukuisiin huippunähtävyyksiin. Jos majoitus sijaitsee Länsi-Tallinnassa, on tämä varteenotettava vaihto kulkemiselle.

Hotel Rocca al Mare sijaitsee Itämeren rannikolla ja kuuden sadan metrin päässä Tallinnan eläintarhasta. Vaikka hotelli soveltuu mainiosti erityisesti pariskunnille, on se myös lapsiperheille hyvä vaihtoehto lapsille sopivine uima-altaineen. Rocca al Mare -hotellin 15-metristä uima-allasta voi käyttää maksutta aamuisin. Hotelli sijaitsee suositun Rocca Al Mare -kauppakeskuksen läheisyydessä. Huoneistohotelleista Lee Apartments sijaitsee rauhallisella Haaberstin asuinalueella, joka on noin kilometrin päässä Tallinnan eläintarhasta ja 800 metrin päässä Itämerestä. Lee Apartmentsissa on myös ilmainen yksityinen pysäköinti. Huoneistohotelli on lapsiperheiden suosiossa paitsi sijaintinsa puolesta, myös rauhallisuutensa myös eläinystävällisyytensä vuoksi. Asiakkaat ovat kehuneet myös lähistön ulkoilumaastoja. Rauhallisuutensa vuoksi lapsiperheille sopiva vuokrattava omakotitalo Tanuma Apartment sijaitsee1,6 km:n päässä Rocca al Maren kauppakeskuksesta. Itsepalvelumajoitukseen kuuluu myös sauna sekä takka. Tanuma Apartment on mainio vaihtoehto hotelleille ja huoneistohotelleille, jos haluaa perhelomalleen hieman kotoisamman tunnelman. Isompien lapsien kanssa valikoimat kasvavat, kun Tallinnan yöelämän äänet eivät haittaa enää pahasti yöunia.

Parhaimpien majoituspaikkojen esittely

Tallinnan parhaimpien majoituspaikkojen esittelyyn on valittu enimmäkseen hotelleja, jotka ovat saaneet useissa eri lähteissä hyviä arvosanoja. Valintaan on vaikuttanut myös hotellien sijainti. Lisäksi esittelemme muutamia vaihtoehtoisia majoituspaikkoja sopivista hostelleista ja huoneistohotelleista. Parhaat majoitusvaihtoehdot juuri sinulle tai perheellesi voivat löytyä myös muilla kriteereillä, mutta artikkelissamme olemme pyrkineet tuomaan esiin asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon majoituspaikan valinnassa. Valitsemamme majoituskohteet eivät ole välttämättä huokeimpia. Yksin matkaavalle tai pariskunnalle voivat sopia aivan toisenlaiset majoitustyypit kuin lapsiperheelle, eivätkä välttämättä pariskunnat haluakaan majoittua lapsiperheiden suosimassa majoituskohteessa. Tallinna tarjoaa kuitenkin runsaasti sekä halpoja että huippuluokan kohteita moneen makuun. Kaikkia niitä yhdistää kuitenkin se, että varaamista ei kannata jättää viime tippaan. Viron pääkaupunki on suosittu matkailukohde ja varsinkin sesonkiaikoina majoitus voi olla kiven alla. Tallinnan ohella kannattaa kuitenkin muistaa myös sen lähialueet ja lähellä sijaitsevat kaupungit, joissa yöpyminen voi olla vieläkin huokeampaa. Tällöin kuitenkin majoittuja tarvitsee usein autoa liikkuakseen kymmeniä kilometrejä, jos aikoo saada samalla matkalla myös Tallinnasta kaiken irti.

Hilton Tallinn Park

Hilton Tallinn Park sijaitsee lähellä Tallinnan kansainvälistä linja-autoasemaa. Majoituspaikassa on ympärivuorokautinen vastaanotto ja Eforea Spa -kylpylä uima-altaineen, saunoineen, hoitohuoneineen. Lisäksi kylpylässä on ulkoterassi ja rentoutumisalue. Hotelli sisältää myös ravintolan, baarin, langattoman internetin ja pysäköintimahdollisuuden. Majoitusyksiköt sisältävät TV:n ja kaapelikanavat. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone kylpyammeineen ja hiustenkuivaajineen. Hilton Tallinn Parkin Able Butcher -pihviravintola on korkeatasoinen ravintola, jossa on avokeittiö ja viinikellari runsaine valikoimineen. Hotelli sopii sekä pariskunnille että perheille.

Savoy Boutique by TallinnHotels

Savoy Boutique Hotel sijaitsee vanhassakaupungissa. Tyylikkäät huoneet on varustettu art deco -sisustuksella ja modernit huoneistot sisältävät ilmastoinnin. Savoy Boutique Hotelin MEKK-ravintolassa matkaileva kulinaristi pääsee maistamaan sekä virolaisia ja kansainvälisiä, nykyaikaisia makuelämyksiä. Mannermainen buffetaamiainen tarjoillaan hotellissa aamuisin. Vanhastakaupungista pääsee kätevästi lentokentälle vaikka julkisella liikenteellä, sillä hotelli sijaitsee julkisten yhteyksien varrella. Huoneiden hinnat ovat lähellä Suomen hintatasoa, joten Savoy Boutique Hotel ei ole aivan halvimmasta päästä. Laadusta kannattaa joskus kuitenkin maksaa.

Nordic Hotel Forum

Vain 150 metrin päässä Tallinnan vanhasta kaupungista sijaitseva Nordic Hotel Forum on suosittu ja kehuttu neljän tähden hotelli. Hotellin maksuttomiin palveluihin kuuluvat muun muassa tavallinen sauna, höyrysauna ja poreallas. Hotellissa on lisäksi kesäterassi, kuntosali, vapaa-ajan keskus sekä bisneskeskus. Nordic Hotel Forumin ravintolassa on tarjolla sekä virolaisia että kansainvälisiä ruokia. Avotakalla varustetussa aulabaarissa voit nauttia juomia illan päätteeksi. Nordic Hotel Forumin huoneet eivät hotellin laatuun nähden ole erityisen kalliita. Aamiainen maksaa tosin 17 euroa, joka on hieman totuttua kalliimpi hinta.

Solo Sokos Hotel Estoria

Suomalaisille tuttu kotimainen Sokos Hotels -ketju on levittäytynyt myös Tallinnaan. Design-hotelliksi kutsuttu Solo Sokos Hotel Estoria sijaitsee 100 metrin päässä vanhastakaupungista. Huoneissa on Viron ja Tallinnan historian inspiroima sisustus, joista löytyy jokin erityinen virolainen tarina. Solo Sokos Hotel Estorian vastaanotto on auki ympärivuorokautisesti. Hotellissa on lisäksi Cafe Amigo -yökerho, kaksi ravintolaa, kaksi baaria ja pubi. Skandinaavinen buffetaamiainen tarjoillaan Merineitsi-ravintolassa ja kotimaastakin tuttu Amarillo tarjoaa muun muuassa texmex-ruokaa ja hampurilaisannoksia. Valuutabaarissa on sentään jotain paikallista, eli neuvostovallan ajan inspiroiva juomamenu. Hotellin majoitushinnat eivät ole halvimmasta päästä.

Marta Guesthouse

Aiemmin tässä artikkelissa mainittu Marta Guesthouse ansaitsee toisenkin maininnan. Marta Guesthouse sijaitsee Tallinnan keskustassa historiallisessa, vuonna 1901 rakennetussa puutalossa. Marta Guesthouse on kunnostettu tyylikkäästi ja ekologisilla materiaaleilla. Vintagetyylinen sisustus kruunaa ajan patinaa sisältävän majoituskohteen. Ekologiselle budjettimatkailijalle Marta Guesthouse on kiinnostava kohde, sillä pesuaineet ja kylpytuotteet ovat ympäristöystävällisiä. Pesukone ja aamiainen on saatavilla erikseen pyytämällä. Kahden hengen huone maksaa noin 50 euroa, joten tavallisiin hotelleihin kyllästyneen kannattaa harkita tällaista uniikkia vaihtoehtoa.

Baltic Boutique Apartments

Baltic Boutique Apartments -huoneistohotelli sijaitsee Kalamajan kaupunginosassa. Huoneistohotelli on vastikään peruskorjattu ja se on tyyliltään klassinen 30-luvun rakennus. Huoneistohotellia suositellaan tavanomaiseen lomailuun, romanttiselle lomalle tai liikematkailuun. Rakennus on lähellä vanhaakaupunkia ja keskustaa. Rautatieasema on vain 500 metrin päässä. Langaton internetyhteys ja ilmainen pysäköinti kuuluu hintaan. Huoneistot sisältävät hyvin varustellut minikeittiöt: käytettävissä ovat mikroaaltouuni, jääkaappi, vedenkeitin ja ruokailutila. Vain 10 metrin päässä on kauppa, josta saat pikkupurtavaa. Vihreä sisäpiha on mukava yksityiskohta kaupunkilomaa viettävälle matkailijalle ja pariskunnille.

Hilltop Apartments

Hilltop Apartments -huoneistohotelli sijaitsee 600 metrin päässä Nordea-konserttitalosta ja 500 metrin päässä vanhastakaupungista. Erittäin hyviä arvosteluja keränneen huoneistohotellin keittiöt sisältävät astianpesukoneen, uunin ja mikroaaltouunin. Kylpyhuoneet sisältävät pyyhkeet ja liinavaatteet. Huoneistohotellilla on oma yksityinen pysäköintialue. Hilltop Apartmentsilla on myös oma terassi. Matkustajasatamat A ja B ovat molemmat noin 800 metrin päässä huoneistohotellista. Huoneistoista on näkymät joko Narva-kadulle tai merelle. Hilltop Apartments on siisti, luotettava ja kohtuuhintainen majoitusvaihtoehto, jonka huoneet ovat tilavia.

The Knight House

Tallinnan hostellien ja bed & breakfast -paikkojen tyylikkäämmästä päästä on ehdottomasti The Knight House, joka sijaitsee Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa, 700 vuotta vanhassa rakennuksessa vanhan kaupungin keskellä. Vieressä on myös Olavisten kirkko. The Knight Housen kaikki huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja. Niitä koristavat suuret ikkunat ja kauniit puulattiat. Majoittujat voivat käyttää yhteistä keittiötä ja ruokailutilaa. The Knight Housen bed & breakfast -puolelta voi ostaa joka aamu pannukakkuja. The Knight Housen hinnat ovat huokeat, ottaen huomioon sijainnin ja hostellin tyylikkyyden.