Ota 22h risteily Tallinnaan Silja Europalla kuljetuksineen

Tallinnan matkat ovat kuuluneet suomalaisten lomailukulttuuriin jo pitkään. Tallinna on edelleen yksi suosituimmista lomakohteista ja viimeaikoina myös risteilyjen suosio on kasvanut. Laivalla on tarjolla runsaasti erilaista tekemistä ja risteilyt ovat erityisesti nuorten ja pariskuntien suosiossa. Tallinnassa vierailuun on 22 tunnin risteilyllä varattu vähemmän aikaa kuin Tallinnan päiväristeilyllä, mutta laivassa saa viettää enemmän aikaa rentoutuen esimerkiksi ravintola- ja baaritarjonnan parissa. Lisäksi 22 tunnin risteilyllä matkustajilla on käytössään hytit, joissa on mahdollista säilyttää omia tavaroita.
Valitse suosikkisi

Miksi valita tämä?

Mahdollisuus vierailla seuraavana aamuna Tallinnassa 4 tunnin ajan
Yövyt laivassa
Pääset nauttimaan ajan kanssa laivan viihteestä ja palveluista
Mahdollisuus kuljetuksiin ympäri Suomen

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

22h risteilyt kulkevat Helsingin ja Tallinnan välillä

Helsingistä iltapäivisin lähtevät 22h risteilyt kulkevat päivittäin ja tarjoavat matkustajille mahdollisuuden viihteeseen aina kun siltä tuntuu. Suurimman osan itse risteilyn ajasta laiva on Tallinnan satamassa ja se palaa takaisin Helsinkiin seuraavana päivänä. Matkustajat voivat majoittua hyteissä matkan ajan ja laivan palveluista osa on auki ympäri vuorokauden, mikäli esimerkiksi nälkä iskee keskellä yötä. Suurin osa laivan palveluista on kuitenkin suljettu yöllä ja ne aukeavat jälleen aamulla, ja osa vasta laivan lähtiessä kohti Helsinkiä.

Tallinnan 22h risteily lähtee päivittäin Helsingistä kello 18:30 ja saapuu takaisin seuraavan päivänä kello 16:00. Lähtö tapahtuu Helsingin Länsisatamasta, joka sijaitsee Jätkäsaaressa. Liikennöivä laiva on Silja Linen omistama Silja Europa. Laiva saapuu Tallinnaan illalla kello 22:00 ja se suuntaa takaisin kohti Helsinkiä kello 12:30 seuraavana päivänä. Länsisatama on Suomen vilkkain matkustajasatama. Satamaan on mahdollista tulla autolla, mutta sinne pääsee hyvin ja nopeasti esimerkiksi Rautatieasemalta raitiovaunulla 6 ja 9.

Ennen matkaa huomioitavia asioita

Kaikkien matkustavien on täytettävä risteilylle asetetut ikärajat. Tämä tarkoittaa, että 22h risteilylle osallistuvan on oltava vähintään täysi-ikäinen. Jos mukana on alaikäisiä, heillä on oltava vähintään 25-vuotias huoltaja tai huoltajien valtuuttama henkilö mukana. Tämä henkilö yöpyy valvottaviensa kanssa samassa hytissä. Su-to välisenä aikana yhdellä valvojalla voi olla 10 nuorta vastuullaan ja pe-la jokaista hyttiä kohden on oltava yksi valvoja. Ryhmänjohtaja tai -valvoja hoitaa ryhmän lähtöselvityksen ja kaikilla tulee olla mukana henkilöllisyystodistus.

Lähtöselvitys tulee tehdä ennen laivaan nousua ja se on oltava tehtynä viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä. Lähtöselvityksestä saa laivaannousukortin, joka esitetään laivaan noustessa. Jos varaus on tehty usealle henkilölle, saa lähtöselvityksessä samalla kertaa kaikkien henkilöiden laivaannousukortit. Nämä kortit tulee esittää laivaan noustessa joko lukijalle tai henkilökunnalle. Kortit toimivat myös hytin avaimena. Lipuntarkastusportit sulkeutuvat ja laivaan nousu päättyy 20 minuuttia ennen laivan lähtöä, joten terminaalissa kannattaa olla hyvissä ajoin.

Tekemistä laivalla

Laivaan päästyään kannattaa ensiksi etsiä oma hyttinsä, jonne voi jättää omat tavaransa ja tarkistaa, että hytissä kaikki on kunnossa. Jos hytissä eivät esimerkiksi toimi valot tai wc:n kanssa on ongelmia, kannattaa tästä ilmoittaa laivan infoon, jotta he voivat joko järjestää uuden hytin tai korjata ongelman. Tyypillisiä ongelmia ovat esimerkiksi avaimen katoaminen tai toimimattomuus tai vessapaperin puuttuminen, jotka ovat helposti ratkaistavissa infossa. Myös uuden hytin voi saada usein melko helposti. Laivalla on mahdollista nauttia erilaisesta ohjelmasta, johon kuuluu esimerkiksi karaokea, viihde-esityksiä kuten tanssia, musiikkia ja toisinaan stand up -komiikkaa. Laivan yökerhot ovat useimpina päivinä auki jopa viiteen asti aamulla viihdyttämässä tanssimusiikillaan ja erilaisilla drinkeillään. Ravintolat eivät ole auki yhtä pitkään, mutta esimerkiksi kahvilasta voi saada yölläkin ostettua sämpylöitä ja muuta yöpalaa. Tax Free aukeaa noin puoli tuntia liikkeelle lähdön jälkeen ja sieltä on mahdollista ostaa kosmetiikkaa, vaatteita ja elintarvikkeita.

Laivan hytit

Laivalla on tarjolla useita erilaisia hyttejä, joista matkustajat voivat valita omaan budjettiinsa ja mieltymyksiinsä sopivan. Edullisimpia ovat C-hytit, jotka sijaitsevat laivan 2. kannella. Hyttejä on saatavilla 2-4 hengelle. B-hytit ovat hieman hintavampia ja ne sijaitsevat kansilla 5, 9, 10 ja 11. B-hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Sekä C-, että B-hytit ovat ikkunattomia ja niissä on TV. B-hyttejä on saatavilla 2 tai 4 hengen hytteinä. Merinäköalalla varustetut A-hytit ovat 2-4 hengelle kansilla 5, 9 ja 10. Hyttejä on saatavilla myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on myös TV. Laivalla on tarjolla myös perhehyttejä, joissa on enemmän tilaa ja ne on tarkoitettu 5-6 henkilölle, joista vähintään 2 on lapsia. Sviitit sijaitsevat 11. kannella ja niihin kuuluu muun muassa sohva, jääkaappi, virvokkeita ja tv. Yön yli kestävissä matkoissa deluxe-hyttiin kuuluu myös erikoisaamiainen.

Laivan ravintolat ja yökerhot

Koska suurin osa risteilystä vietetään laivan sisällä, ollaan siellä panostettu runsaasti muun muassa viihteeseen ja ravintoloihin. Laivalla on myös mahdollisuus tehdä ostoksia kolmessa eri kaupassa. Ruokaa on saatavilla useassa eri paikassa ja laivan ravintolat ovat Grande Buffet, Grill House, Tavolâta, Fast Lane ja Coffee & Co. Ravintoloiden ruokalistat ovat esillä laivassa ja niihin voi tutustua etukäteen laivayhtiön nettisivuilla. Buffetissa on tarjolla illallinen, lounas ja aamiainen useammalla kattauksella. Viihdekalenteri on saatavilla Tallink-Siljan kotisivuilta ja siihen kuuluu muun muassa trubaduureja ja bilebändi. Juomatarjoilua on muun muassa Sea Pubissa, Corner Barissa, Satellite Barissa, Starlightissa ja Moonlight Discossa. Useimmissa näistä baareista on myös jossain vaiheessa mahdollista nauttia live musiikista. Laivan kannella on myös usein säävarauksella toimiva kansibaari, josta on mahdollista ostaa hanajuomia. Lapsille löytyy Lottemaa-leikkihuone. Laivalla on myös saunaosasto ja kauneushoitola, jossa saa esimerkiksi meikkausta ja hierontaa.

Tekemistä Tallinnassa

Tallinnassa on aikaa vierailla neljän tunnin ajan ja siinä ehtii esimerkiksi käydä maissa ravintolassa syömässä tai vierailla yhdessä monista sataman ostospaikoista ostamassa vaatteita, ruokaa, alkoholia tai mitä mieli tekeekin. Laivaa lähtee kohti Helsinkiä kello 12:30 ja laivaan nousu päättyy 20 minuuttia ennen lähtöä, joten satamaan on hyvä suunnata ajoissa takaisin. Sataman alueelta kävelee myös melko nopeasti keskustaan, jos alueen valikoima ei miellytä. Vaihtoehtoisesti satamasta saa myös nopeasti taksin. Jos shoppailu ei innosta, ehtii Tallinnassa vierailla pikaisesti esimerkiksi Vanhassakaupungissa ihastelemassa keskiaikaista arkkitehtuuria. Siellä on mahdollista käydä myös erilaisissa museoissa tutustumassa kaupungin ja maan historiaan. Valokuvataidetta on mahdollista ihastella uudessa Fotografiska-museossa, joka on äskettäin avautunut. Noin 2 kilometrin päässä satamasta sijaitseva Kadriorgin palatsi esittelee perinteistä venäläistaidetta. Jos edellinen ilta on venähtänyt pitkäksi, ei laivasta ole pakko poistua lainkaan, vaan laivan hytit ovat matkustajien käytössä myös maissa olon ajan.

Risteilylle pakkaaminen

Risteilylle valmistautuessa kannattaa huomioida muutama asia esimerkiksi pakkaamista varten. Ensimmäisenä kannattaa muistaa ottaa mukaan henkilökohtaiset lääkkeet, sillä niitä ei ole saatavilla laivasta. Tallink-Siljan sivuilla on myös saatavilla lista kielletyistä esineistä, joita laivaan ei saa viedä mukanaan. Vähintään yhdet vaihtovaatteet kannattaa ottaa mukaan, jos haluaa viettää iltaa esimerkiksi yökerhossa. Meluherkkien kannattaa ottaa myös korvatulpat mukaan, sillä hyttikäytävillä liikutaan usein ympäri vuorokauden ja korvatulpilla voi varmistaa itselleen kunnon yöunet.

Ennen lähtöä

Satamassa on runsaasti eri laivayhtiöiden liikennettä, joten matkustajien kannattaa huolehtia siitä, että he menevät oikean laivayhtiön portille ja lähtöselvitykseen. Matkalle on otettava mukaan voimassaoleva passi tai henkilökortti. Monen ihmisen siirtyessä samaan aikaan kohti satamaa, ruuhkia tulee syntymään jonkin verran, joten kannattaa saapua ajoissa välttääkseen myöhästymiset. Matkan voi varata laivayhtiön kotisivuilta tai matkatoimistosta. Erikoistoiveista kannattaa ilmoittaa jo matkan varaamisen yhteydessä, esimerkiksi ruoka-allergisille voidaan varata tiettyjä annoksia, jos näistä ilmoitetaan ennalta.