Romanttinen viikonloppu kahdelle hotellissa tai kylpylässä

Minkälaista matkaa olet etsimässä?

Valitse sinulle sopiva matka alapuolelta:

Tutustu tarkemmin:

Vietä romanttinen viikonloppu risteillen

Ainahan se on mielessä, oman ajan viettäminen rakkaan kanssa jossain sellaisessa paikassa, jossa arjen pölypallerot ja villasukat eivät pääse liikaa vaikuttamaan hempeään tunnelmaan. Jos mieli haikailee oman kotikaupungin keskustan hotellia pidemmälle eikä töistä ole luvassa pidempää vapaata vähään aikaan, voi viikonloppuristeily olla juuri teidän juttunne. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia vaihtoehtoja sekä vinkkejä siitä, miten saatte risteilystä irti juuri teille sopivia asioita. Lue vinkit ja laita käyttöön!

Minne kannattaa matkustaa?

Jos aikataulu on tiukka ja vapaata vain viikonlopun verran, kannattaa kääntää katse kohti lähivesiämme. Vaikka perusristeilyt olisivatkin jo tuttua kauraa, niistä saa mukavasti tuunattua hieman parempia ja helposti lisättyä romanttista tunnelmaa reissuun. Turusta ja Helsingistä lähtevät suurten laivayhtiöiden risteilyt ja hotellipaketit ovat parhaita vaihtoehtoja romanttisen viikonloppuristeilyn viettoon, sillä ne tarjoavat useita erilaisia palveluita, joilla romantiikkaa on helppo lisätä. Niillä on myös usein valmiita paketteja kahden kesken reissuun lähteville.

Tallinnaa on pitkään pidetty parhaana kohteena romantiikannälkäisille, ja se onkin erittäin viehättävä kaupunki, joka tarjoaa monipuolista viihdettä sekä erilaista iltaohjelmaa kaikenikäisille. Kuitenkin vielä enemmän mahdollisuuksia tarjoaa Pietari, jossa erilaisia ravintoloita, esityksiä ja hotelleja on todella paljon. Tukholmaakaan ei sovi unohtaa romanttisena kohteena, sillä tässäkin kaupungissa mahdollisuuksia riittää. Jos aika ei riitä hotelliyöpymiseen, romanttisen reissun saa aikaan myös edestakaisella risteilyllä johonkin näistä kohteista. Reittivalinta riippuu myös siitä, miten pitkä matka kotoasi on satamaan.

Piirun verran parempaa

Risteilystä saa tehtyä hieman paremman ja lisättyä siihen luksusta käyttämällä hyväksi erilaisia lisäpalveluita. Hyttiin voi valmiiksi tilata vaikka kuohuviiniä ja suklaata tai mansikoita. Myös pelkällä hyttivalinnalla on paljon vaikutusta asiaan. Varaamalla nukkumapaikan hieman paremmasta hyttiluokasta saa reissulleen lisäarvoa. Tarjolla on hyttejä aina sviitteihin asti sekä Helsinki-Tukholma-risteilyllä Commodore-luokan hyttejä, jotka luovat matkalle todella upeat puitteet. Toisaalta hyttiluokan nostaminen kahden kerrossängyn hytistä parisängylliseen ja ikkunalliseen hyttiin luo jo lisää tilaa ja tunnelmaa. Ravintolapalvelut ovat kaikilla laivoilla hyvät. Jos tapananne on käydä lounaalla buffet-pöydässä, tällä kertaa pöydän voisi varata á la carte -ravintolaan, joka jo puitteiltaan luo romanttista tunnelmaa. Pienellä lisämaksulla saa yleensä varattua vielä ikkunapöydän teille kahdelle. Samppanjatarjoilua ei tietenkään voita mikään, ja ruokailu pidemmän kaavan mukaan antaa teille mahdollisuuden viettää aikaa aivan kahden. Laivoilla voi yleensä myös pulahtaa poreisiin tai nauttia erilaisista hoidoista ennen kuin pääsette pyörähtämään tanssilattialle.

Tukholman helppous miellyttää

Tukholma on mukava ja helppo kohde viikonloppumatkaa ajatellen. Lähes kaikki suomalaiset osaavat kouluruotsia sen verran, että pärjäävät viikonlopun ajan, mutta myös englannilla tässä suurkaupungissa pärjää mainiosti. Se on myös kaupunkina monille tuttu, joten liikkuminen on helpompaa kuin täysin vieraassa kaupungissa. Tukholman risteilyyn on helposti yhdistettävissä päivä kaupungissa kierrellen. Turusta iltalähdöllä lähtevät voivat lisätä reissuunsa päivän Tukholmassa, jolloin takaisin palataan eri laivalla. Helsingistä lähtiessä taas laiva odottaa paluuta Tukholman satamassa.

Tukholmaan matkustavat laivat ovat kaikkein parhaiten varusteltuja, joten puitteet romanttiseen matkaan löytyvät jo risteilyltä. Jos aikaa on tarpeeksi kaupunkiin tutustumiseen, Tukholmasta löytyy useita mielenkiintoisia kohteita. Vanhassakaupungissa kävely ja kahviloissa piipahtaminen kuuluvat ehdottomasti Tukholman päiväreissuun. Eräs parhaista romanttisista kahviloista on Cloud Nine, jossa voi valita pelkistä jälkiruuista koostuvan menun. Satamasta pääsee helposti myös lautalla Djurgårdeniin, josta voit vuokrata vaikka soutuveneen tai ihastella kumppanisi kanssa nostalgista Skansenin ulkoilmapuistoa.

Tallinnan monipuolinen viihde vetoaa

Tallinna ja etenkin sen vanha kaupunginosa ovat mukulakivineen ja vanhoine rakennuksineen romantiikkaa pullollaan. Tallinnassa voitte kaupungin ihastelemisen lisäksi käydä vaikka taidenäyttelyssä tai varata liput teatteriin. Muita romanttisia nähtävyyksiä Tallinnassa on esimerkiksi Kadriogin puiston japanilainen puutarha. Sen vesielementtejä, kivisiltoja, kirsikkapuita ja alppiruusuja voi ihastella jokaisena päivänä ja aivan ilmaiseksi. Voitte myös kiivetä Olevisten kirkon torniin ihailemaan huikeaa näköalaa tai varata vaikka limusiiniajelun ja ihailla Tallinnan keskustaa kuplivaa siemaillen.

Tallinnan useat hotellit tarjoavat jo valmiiksi erilaisia romantiikkapaketteja pariskunnille. Ne sisältävät yleensä muiden palveluiden lisäksi esimerkiksi ruusuja huoneeseen sekä suklaata ja kuohuviiniä. Tämän lisäksi voit varata muita lisäpalveluita omien toiveidenne mukaan. Jos perinteinen kylpyläreissu ei kiinnosta, voit varata huoneen jostain Tallinnan parhaimmiksi arvioiduista hotelleista, joihin lukeutuvat niin vanhassa kaupungissa sijaitsevat Hotel Telegraaf ja vuonna 2016 remontoitu hotelli Schlosse kuin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva kartanohotelli KAU Manorkin.

Pietarin erilaisuus kiinnostaa

Yksi ehkä romanttisimmista kohteista, jonne voi risteillä pienelle minilomalle, on hieman unohdettu Pietari. Monista voi tuntua siltä, että Pietari on jossain tavoittamattomissa, sillä se on kulttuurillisesti kovin erilainen, mutta se on kuitenkin tarpeeksi lähellä viikonloppumatkaa ajatellen. Pietariin pääsee helposti Helsingistä risteillen ja reissulle ei tarvita edes viisumia. Perillä Pietarissa ollaan jo aamulla, ja aikaa kaupunkiin tutustumiseen on runsaasti. Voitte varata vaikka kiertoajelun tai halutessanne tutustua kaupunkiin itsenäisesti.

Pietarissa romantiikkaa löytyy sen useista upeista puistoista sekä keisarillisista rakennuksista. Nevan rantamia pidetään pariskuntien tyyssijana, ja useat venäläiset hääparit otattavat valokuvansa juuri jokinäkymällä. Yksi romanttisimmista Pietarin kokemuksista on kanavaristeily sen upeissa kaupunkimaisemissa. Pietari on täynnä myös hintaluokaltaan ja tyyliltään eri hintaisia ravintoloita. Voitte valita jonkun modernin luksusravintolan tai ruokailla historiallisessa Kirjailijakahvilassa tai Astoria-hotellin kuuluisassa ravintolassa. Myös Talvipalatsiin tutustuminen tai kierros kaupungilla hevoskärryillä ajaen lisäävät päivään romantiikkaa.

Millaisen budjetin tarvitsen?

Romanttisen viikonloppuristeilyn järjestää rakkaalleen melko edullisestikin, tai sitten siihen voi törsätä vähän enemmän rahaa. Jos pyrit saamaan reissun kokoon pienemmällä budjetilla, voi valita perusristeilyn ja lisätä siihen pieniä parannuksia. Esimerkiksi parisängyllisen hytin saat varattua vain pienellä hinnankorotuksella, mutta se nostaa reissun tasoa kuitenkin melkoisesti. Risteilyille on jatkuvasti erilaisia tarjouksia ja etenkin Turku-Tukholma- ja Helsinki-Tallinna-risteilyille voit päästä jo parilla kympillä, ja hytin tason nostaminen maksaa muutaman kympin lisää.

Pietarin risteily on matkavaihtoehdoista se arvokkain, mutta sinnekin pääsee jopa alle satasella. Matkat itsessään eivät siis ole kovin kalliita. Ravintolan ja muiden palveluiden valinnalla on kuitenkin iso vaikutus budjettiin. Buffetissa ruokailette edullisesti, kun taas muihin ravintoloihin rahaa saa kulumaan hieman enemmän. Jos budjetti ei ole esteenä, erilaisilla lisäpalveluilla saat enemmän luksuksen tunnetta risteilyyn ja voit valita kohteestasi sen kaikkein parhaimman ja romanttisimman hotellin juuri teille kahdelle.

Entä jos en saa koko viikonloppua vapaaksi?

Jos aikaa on niukalti, mutta silti mieli tekisi päästää irti arjesta ja järjestää jotain erikoista juuri teille kahdelle, ei hätää. Molemmat suurimmat risteilymatkajärjestäjämme tarjoavat myös vaihtoehtoja hieman lyhyemmälle reissulle. Päivän kestävälle risteilylle voi lähteä Turusta, jolloin matkaan lähdetään aamulla, iltapäivällä vaihdetaan laivaa ja kotiin palataan illaksi. Helsingistä saman tyyppisiä risteilyjä järjestetään Tallinnaan. Matkaan voi lähteä aamulla, jolloin paluu on iltapäivällä tai vaihtoehtoisesti lähteä iltaristeilylle, joka palaa Helsinkiin puolen yön jälkeen.

Matka piristää aina

Olipa aikaa sitten yhden päivän verran tai koko viikonlopun ajan ja budjetti minkä suuruinen tahansa, varmaa on, että vaihtoehtoja romanttisen viikonlopun luomiseen riittää jokaiselle. Näin lyhyellä reissulla oma asenne ja huomaavainen ja kohtelias olemus riittävät pitkälle lisäämään matkan viihtyvyyttä. Myös tavallisesta arjesta poikkeava pukeutuminen ja huoliteltu ilme nostaa heti itsevarmuutta. Pienillä teoilla matkaan saa lisää luksusta. Voit esimerkiksi varata hieman paremman kuohuviiniaamiaisen tai yllättää kumppanisi romanttisella kuutamokävelyllä laivan kannella.