Tallinnan risteily yö Tallinnassa - Katso paras tarjous täältä!

Tallinnan kaunis kaupunki tarjoaa runsaasti tekemistä ja moni vieraileekin kohteessa usein vain muutaman tunnin, esimerkiksi Tallinnan risteilyjen maissa oloaikana. Kaupunki tarjoaa kuitenkin runsaasti aktiviteetteja, kulttuuria ja historiaa. Kaupunki on melko pienikokoinen, joten useat nähtävyydet ovat matkailijoiden onneksi kävelyetäisyydellä. Tallinna on Viron pääkaupunki ja läheisestä sijainnistaan huolimatta se eroaa melko paljon esimerkiksi Pohjoismaiden pääkaupungeista, kuten Helsingistä ja Tukholmasta. Tallinnasta erilaisen tekee muun muassa sen historia osana Neuvostoliittoa. Suomalaisten matkailu kaupunkiin lisääntyi erityisesti Neuvostoliiton hajottua ja nykyään hurmaava Tallinna on yksi suomalaisten suosituimpia matkakohteita. Suomesta Tallinnaan on mahdollista matkustaa joko laivalla tai lentäen. Lentokentän lähistöllä asuville lentomatka saattaa olla nopeampi mutta usein myös hintavampi vaihtoehto, ja siinä on huomioitava myös siirtymiset kentältä kaupunkiin ja odottelu esimerkiksi turvatarkastuksessa. Lennart Merin lentoasema sijaitsee 4 kilometrin päässä keskustasta ja lento Helsingistä Tallinnaan kestää noin 30-35 minuuttia. Tallinnan satama sijaitsee aivan keskustan liepeillä ja laivamatka Suomen pääkaupungista Tallinnaan kestää lautasta riippuen 1,5-3 tuntia. Myös rautatietunnelia näiden kaupunkien välille on suunniteltu pitkään, mutta toistaiseksi tunneli on vielä suunnitteluvaiheessa eikä toteutukselle ole ilmoitettu aikataulua.
Valitse suosikkisi

Miksi valita tämä?

Vietä enemmän aikaa Tallinnassa ja yövy 1 yö
Nauti Tallinnan yöstä
Valitse mieluinen hotelli monista eri vaihtoehdoisa
Mahdollisuus kuljetuksiin ympäri Suomen
Nopeat laivamatkat edestakaisin

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Hotellit ja muu yöpyminen Tallinnassa

Tallinnassa hotellien hintataso on hieman Helsinkiä alhaisempi ja hyvän hotellin voi löytää kohtuuhinnalla. Jos haluaa majoittua edullisemmin, kannattaa suunnata poispäin Tallinnan keskustasta. Siellä hotelliyö maksaa noin 100 euroa, mutta sesongin ulkopuolella huoneen voi saada halvemmallakin. Erilaiset matkatoimistot myyvät myös hotellipaketteja, joissa on mahdollista ostaa matkat ja hotelliyö Tallinnassa usein hieman edullisempaan hintaan. Hyvänä vaihtoehtona ovat hostellit, jotka tarjoavat majoitusta alle 20 euron yöhintaan jaetuissa huoneissa. Tallinna onkin monen budjettimatkaajan ja reppureissaajan suosiossa, tosin kesällä majoituksen hinnat saattavat olla korkeampia. Hostelleita on runsaasti myös vanhassa kaupungissa. Budjettimatkailijoille suunnattuja matalan hintatason hotelleita on muun muassa 5 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Hotel Dzingel, jossa yöpymisen hinta vaihtelee 40 ja 65 euron välillä. Vaihtoehtoista kokemusta kaipaavat voivat yöpyä hotelli St. Barbarassa, joka on entinen sairaala, jonka on sittemmin muutettu hotelliksi. Sairaalan jälkiä tosin ei ole enää juuri nähtävissä. Jos Tallinnassa viettää vain yhden yön, voi myös hyvin satsata yöpymiseen hieman kalliimmalla ja nukkua jossain vanhan kaupungin keskustan hotelleista, kuten Viru Hotel, Savoy Boutique Hotel tai Merchants House, joissa hinnat per yö ovat 100-150 euron väliltä.

Tekemistä Tallinnassa

Jo yhden vuorokauden aikana Tallinnassa ehtii nähdä ja tehdä paljon ja kannattaakin valita matkaa suunnitellessaan haluaako käyttää vuorokauden aktiivisesti vai esimerkiksi historiaan ja kulttuuriin tutustuen. Rantaloma ei välttämättä vaadi etelänmatkaa, vaan jo pelkästään Tallinnassa on mahdollisuus nauttia rannoista lämpiminä päivinä. Noin 5 kilometrin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee Piritan ranta, jonne pääsee myös busseilla 1A, 8, 34A ja 38. Myös Kakumäen ranta sijaitsee lähellä ja sen vesi on puhdasta ja uimakelpoista. Viron pääkaupunki tarjoaa myös hyviä pyöräilyreittejä, joita voi katsoa esimerkiksi kaupungin sivuilta tai pyörävuokraamoista.

Kulttuurista kiinnostuneet voivat vierailla museoissa ja vanhassa kaupungissa, joka on rakennettu 1400-1600-lukujen välillä. Vanhan Kaupungin keskusta on julistettu myös UNESCON maailmanperintökohteeksi. Kaupunginmuseo ja Viron historiallinen museo entisessä Suurkillan talossa tarjoavat runsaasti mielenkiintoista tietoa kaupungin ja maan historiasta. Myös äskettäin yleisölle uudelleen avattu Patarein vankila kertoo omaa karua historiaansa erityisesti kommunismin ajoista ja toisinajattelijoiden kohtelusta. Taiteen ystävät voivat vierailla esimerkiksi Pyhän Nikolain kirkossa, joka on nykyään myös taidemuseo. Tallinnassa ravintolat ovat myös suomalaiseen hintatasoon nähden hieman edullisempia, joten kannattaa pistäytyä syömässä ja esimerkiksi terassilla nauttimassa kaupungin tunnelmasta.