Miniristeily Helsingistä Tallinnaan & Buffet ateria - Varaa täältä!

Miniristeily on lyhyt risteily, joka mahdollistaa laivamatkailun ilman maissa käyntiä. Matkustaja voi valita miniristeilyn laivayhtiöstä riippuen päiväaikaan tai yön yli. Toisin kuin perinteisillä Tallinnan tai Tukholman risteilyillä, miniristeilyillä matkan kohde on laiva. Niinpä miniristeilyn matkustajat eivät poistu laivasta ennen lähtösatamaan palaamista. Laivalla matkustajille on tarjolla monenlaista ohjelmaa aina lavashow'sta rahapeleihin, verovapaita ostoksia unohtamatta. Miniristeily on nopea ja edullinen vaihtoehto pidemmille risteilyille ja sopii niin perheille kuin työporukoille.
Valitse suosikkisi

Miksi valita tämä?

Mahdollisuus vierailla seuraavana aamuna Tallinnassa 4 tunnin ajan
Yövyt laivassa
Pääset nauttimaan ajan kanssa laivan viihteestä ja palveluista
Mahdollisuus kuljetuksiin ympäri Suomen

Valitse sinulle sopiva matka alapuolelta:

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Paljon iloa miniristeilystä

Miniristeily on nopeampi kuin perinteinen risteily, mikä näkyy myös hintatasossa. Useat laivayhtiöt tarjoavat edullisia miniristeilypaketteja, joiden aikana matkustajat pääsevät nauttimaan laivan ravintoloista, ohjelmasta, viihdetarjonnasta ja tax free -shoppailusta. Suomen rajojen ulkopuolelle suuntautuvat risteilyt mahdollistavat Suomen hintatasoa edullisempien ostosten tekemisen, sillä kansainvälisillä vesillä tehdyistä ostoksista ei tarvitse maksaa kotimaan veroja. Hyvällä säällä miniristeilyn matkustajat voivat nauttia kannella ravintoloiden antimista sekä merinäköaloista. Ulapalla ja saaristossa on paljon nähtävää säällä kuin säällä. Miniristeily sopii erilaisille ryhmille aina perheistä työporukoihin. Miniristeilyllä voi toteuttaa konferenssin, kokouksen tai koulutustilaisuuden. Työporukka voi esimerkiksi varata kokoustilan, järjestää yhteisen ruokailun buffetissa ja viettää mukavan illan laivan tanssilattialla. Miniristeily on oiva paikka viettää vaikkapa pikkujouluja tai juhannusjuhlaa. Perheille miniristeily toimii lyhyenä irtiottona arjesta. Miniristeily sopii myös juhlien, kuten syntymäpäivien ja häiden, järjestämiseen. Tarjoilu ja viihdetarjonta järjestyvät laivan puolesta. Henkilökunta mielellään räätälöi miniristeilyn sisällön matkustajien tarpeiden mukaan.

Laivoja Helsingistä ja Turusta

Miniristeilyt Helsingistä ja Turusta suuntaavat Tallinnaan tai Tukholmaan. Laivan lähtösatama määrittää mihin miniristeilyt suuntaavat, sillä Helsingistä pääsee miniristeilylle sekä Tukholmaan että Tallinnaan, kun taas Turusta lähtee miniristeilyjä pääasiassa Tukholmaan. Koska miniristeilyltä ei käydä maissa, merinähtävyydet ovat olennainen osa risteilykokemusta. Niinpä kohdesataman valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Laivaa valitessa kannattaa myös huomioida, että eri laivayhtiöiden tarjonta lähtösatamien, lähtöpäivien, aikataulujen, hyttien, varustetason, tuotetarjonnan sekä ohjelmiston ja esiintyjien suhteen vaihtelee. Miniristeilyjä tarjoavat muun muassa Eckerö Line, Tallink & Silja Line sekä Viking Line. Esimerkiksi Eckerö Line tarjoaa risteilyn, joka lähtee Helsingistä iltapäivällä, saapuu Tallinnaan parin tunnin kuluttua ja palaa Helsinkiin illan suussa. Viking Linella taas on saatavilla yön yli kestäviä miniristeilyjä, jotka lähtevät satamasta illalla ja palaavat seuraavana aamuna. Laivayhtiöt tarjoavat ajoittain tarjouspaketteja miniristeilyille. Risteileminen on edullisempaa sesonkien ulkopuolella, kuten keväällä ja syksyllä, kuin vaikkapa kesälomien aikaan.

Hyttejä ja kokoustiloja

Yön yli kestävää risteilyä varten matkustajien tulee varata hytti, jossa voi levähtää ja nukkua. Päivällä tapahtuvalla miniristeilyllä matkustajat voivat itse valita, varaavatko hytin. Useimmilla laivayhtiöillä hinnat ovat hyttikohtaisia, jolloin samaan hintaan pääsee matkustamaan vaikkapa neljä henkeä. Tämä tarkoittaa, että yhdestä hytistä saa parhaan edun, kun siellä matkustaa neljän hengen porukka. Hyttiä varatessa kannattaa huomioida, että hinnat vaihtelevat kerroksen ja varustetason mukaan. Edullisimmat hytit löytyvät autokannen alta, ja ne ovat ikkunattomia.

Mikäli kyseessä on kokousmatka, laivayhtiöillä on tarjolla erilaisia kokoustiloja, joihin saattaa sisältyä ruokatarjoilu ja muuta ohjelmaa. Ryhmämatkan ollessa kyseessä kannattaa olla yhteydessä laivayhtiöön jo matkaa varatessa ja pyytää tarjousta matkustajien tarpeita vastaavaan pakettiin. Jos kokousmatkalaiset aikovat buffetiin ruokailemaan, varaus on tehtävä jo maissa, sillä varsinkin sesonkiaikaan buffet-illalliset ovat suosittuja. Kokousmatkalaiset voivat viettää yhteistä aikaa myös laivan saunassa, uima-altaassa tai spassa. Useimmissa laivoissa on myös etukäteen varattava lounge

Esityksiä ja viihdettä

Miniristeilyn ohjelma ja viihdetarjonta vaihtelevat laivayhtiöstä riippuen. Laivoilla esiintyy päivittäin monia artisteja, joista osa on nimekkäitä, osa vielä tuntemattomia esiintyjiä. Musiikin lisäksi miniristeilyllä voi nähdä lavaesityksiä aina tanssista sirkukseen. Laivan baareissa ja yökerhoissa matkailijat pääsevät osallistumaan kilpailuihin. Olipa kyseessä perhe tai työporukka, miniristeilyllä tanssilattia on kaikille avoinna. Joissakin laivoissa on myös karaoke, missä matkustajat pääsevät esittämään oman bravuurinsa. Juomien ystäville löytyy useita baareja, joiden antimia kannattaa kuitenkin nauttia maltilla.

Miniristeilyllä voi pelata pelejä. Täysi-ikäisille matkustajille on tarjolla peliautomaatteja, joissa pääsee pelaamaan tavallisimpia raha- ja elektronisia pelejä. Lasten pelihuoneiden tarjonta vaihtelee aina lautapeleistä videopeleihin. Lisäksi useimmissa laivoissa on sauna, jonka miniristeilyn matkustajat voivat halutessaan varata. Joistakin laivoista löytyy myös uima- ja porealtaita, missä matkustaja voi rentoutua miniristeilyn aikana. Miniristeilyllä saattaa olla tarjolla myös spa-palveluita, kuten kosmetologi ja hieroja, jotka saavat matkustajan kuin matkustajan virkistymään. Joissakin laivoissa esitetään myös elokuvia.

Tax free -shoppailua

Monelle matkustajalle tärkein syy lähteä miniristeilylle on verovapaat ostokset. Kansainvälisillä vesillä tehdyt ostokset tulevat suomalaisille kotimaan ostoksia edullisemmaksi, sillä laivan tax free -myymälöiden hinnoista puuttuu arvonlisävero. Raskaasti verotettujen tuotteiden kohdalla verovapaudesta saattaa seurata huomattavaa säästöä. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi alkoholi ja tupakka. Laivojen tax free -myymälöistä kannattaa hankkia myös edullista kosmetiikkaa ja makeisia. Alkoholijuomien ja tupakkatuotteiden Suomeen tuontiin liittyy kuitenkin rajoituksia. Tukholmasta ja Ahvenanmaalta saa tupakkatuotteita tuoda 250 grammaa, Tallinnasta omaan käyttöön.

Suomeen saa tuoda Tallinnan miniristeilyltä alkoholijuomia omaan käyttöön tai lahjaksi. Laivalta ostetut tuotteet on pystyttävä tuomaan itse tai ne on kuljetettava omassa kulkuneuvossa. Mikäli matkustaja tuo miniristeilyltä suuren määrän alkoholia juhliin, tulli voi pyytää häntä todistamaan käyttötarkoituksen. Tulli ohjeistaa, että Tallinnasta voi tuoda Suomeen noin 110 litraa olutta, 90 litraa viiniä ja 10 litraa väkeviä juomia. Ahvenanmaan ja Tukholman suunnasta verovapaasti voi tuoda 16 litraa olutta, 4 litraa viiniä tai litran väkeviä juomia.

Makuelämyksiä laivalla

Miniristeilyn buffettiin sisältyy ruoka ja juoma, ja se on varteenotettava vaihtoehto, mikäli haluaa kokea useampia makuelämyksiä samalla ruokailulla. Useimmat laivayhtiöt tarjoavat mahdollisuuden varata buffetruokailun etukäteen. Tämä kannattaa tehdä varsinkin sesonkiaikoina, jolloin buffet on usein täyteen buukattu. Työporukan tai muun ryhmän miniristeily sujuu suunnitellusti, kun ruokapaikka varataan etukäteen. Mikäli varaus on jäänyt tekemättä, ei hätää: laivoilla on myös a la carte -ravintoloita ja muita ruokapaikkoja, joihin varausta ei välttämättä tarvita.

Laivan ravintolat ovat erikoistuneet erityyppisiin ruokiin. Lisäksi laivoilla on kahviloita ja pikaruokaravintoloita, joissa on mahdollista kokea edullisia makuelämyksiä. Ravintoloilla saattaa olla teemaviikkoja maiden tai raaka-aineiden mukaan. Merellä kun ollaan, kala ja merenelävät kuuluvat miniristeilyjen vakiovarustukseen. Nykyisin myös kasvisruoan tilaaminen laivalla onnistuu, vaikkakin tiettyä ruokavaliota noudattavan matkustajan kannattaa selvittää etukäteen, onko hänelle sopivaa ruokaa saatavilla. Näin matkustaja varmistaa, että hän ehtii kokea mahdollisimman paljon miniristeilyllään ja saa ajastaan laivalla kaiken mahdollisen irti.

Tule kauempaakin

Miniristeily on helppo varata laivayhtiön verkkosivuilta. Monet matkatoimistot järjestävät miniristeilypaketteja ympäri Suomen. Tällöin matkaan sisältyy kuljetus ja risteily. Mikäli tulet miniristeilylle omalla autolla, satamista löytyy edullisia parkkipaikkoja. Auton voi ottaa myös miniristeilylle mukaan. Autopaketti tulee edullisemmaksi, mikäli sen varaa hyvissä ajoin. Tällöin myös tax free -ostosten kuljetus laivalta helpottuu, sillä kantamukset kulkevat kotiin autossa. Monet laivayhtiöt tarjoavat kanta-asiakkuutta, johon kuuluu tarjouksia. Kannattaa siis liittyä, jos käyt usein miniristeilyllä.

Monia elämyksiä lyhyessä ajassa

Miniristeily on lyhyempi ja vaivattomampi vaihtoehto täysimittaiselle risteilylle. Miniristeily soveltuu erityisen hyvin perheille, työ- ja kaveriporukoille ja kaikille ryhmille, jotka haluavat lyhyen irtioton arjesta. Miniristeily tarjoaa viihdettä, virkistäytymistä ja makunautintoja aivan kuten täysimittainen risteily. Kukin matkustaja voi räätälöidä miniristeilynsä omaan makuunsa sopivaksi. Miniristeilyä varatessa kannattaa käyttää hetki matkan suunnitteluun. Valittavana on erilaisia ruokailumahdollisuuksia, esityksiä, baareja ja yökerhoja, saunoja ja viihdettä. Miniristeilyllä ehtii kokea monia elämyksiä lyhyessä ajassa.