Parhaat äkkilähdöt laivalla Tallinnaan

Minkälaista matkaa olet etsimässä?

Tutustu tarkemmin:

Tallinnaan pikaisesti Suomesta

Tallinnaan pääsee kätevästi äkkilähdöllä todella nopeasti – mutta mitä ne oikeastaan edes ovat? Äkkilähdöt ovat matkanjärjestäjältä myymättä jääneitä lippuja tai paikkoja, jotka järjestäjä myy pois alennettuun hintaan juuri ennen matkan alkamista. Matkanjärjestäjille tulee usein peruutuksia, kun asiakas ei pääsekään matkaan kaikesta huolimatta. Silloin voidaan hyödyntää vapautuneita paikkoja äkkilähtöinä halvan matkan toivossa. Tallinna onkin erittäin suosittu äkkilähtökohde, sillä sinne on todella helppo päästä, ja välimatka Helsingistä on todella lyhyt.

Miksi sitten Tallinnaan?

Viro on suomalaisen turistin näkökulmasta looginen matkakohde, sillä on varsin lähellä Suomea ja Helsingistä Viroon pääsee parhaimmillaan lautalla vain muutamassa tunnissa. Lentomatka Helsingistä Tallinnaan vie vain noin parikymmentä minuuttia. Virolainen kieli ja kulttuuri ovat varsin lähellä suomalaisia vastaavia, ja suomalainen turisti tunteekin usein olevaan kuin kotonaan rakkaassa naapurimaassamme. Viro tarjoaakin nähtävää myös suomalaisesta perspektiivistä katsoen koko viikoksi, ja täten se sopii erinomaisesti äkkilähtökohteeksi juuri helppoutensa vuoksi.

Tallinna on maineensa vastaisesti varsin monipuolinen lomakohde, josta löytyy niin hiekkarantoja, kuin perinteisiä kaupunkikohteita. Tallinnan vanha kaupunki on upea alue ja todellakin vierailun arvoinen. Sieltä vierailija voi löytää muun muassa Neitsitornin sekä Kiek de Kökin tornin, Aleksanteri Nevskin katedraalin sekä useita upeita museoita, mikäli vierailija on kiinnostunut kulttuurista ja historiasta tarkemmin. Tallinnassa järjestetään myös useita festivaaleja ja tapahtumia, joista mainittakoon erityisesti olutfestivaali Öllesummer, joka järjestetään joka kesä.

Millaisia äkkilähtöjä Tallinnaan menee?

Tallinnaan pääsee todella nopeasti ja edullisesti vain muutaman euron hinnalla esimerkiksi lautalla Helsingistä, tai perinteisesti laivalla Helsingistä tai Turusta. Laivayhtiöt kuten Eckerö Line, Silja Line ja Viking Line liikennöivät Tallinnaan aktiivisesti, ja hyvällä tuurilla matkustaja voi napata todella edulliset liput, mikäli hän on valmis nopean aikataulun matkalle. Usein pakettiin kuuluu myös hotelli, mutta esimerkiksi Eckerö Line myy paketteja, johon kuuluu pelkkä matkustaminen Tallinnaan. Toki myös lentokoneet liikennöivät Helsingin ja Tallinnan välillä.

Tallinnan paketteja onkin erilaisia. Osaan paketeista kuuluu ainoastaan perushotellimajoitus, mutta toisinaan asiakas voi valita viiden tähden hotellin sekä erilaisten muiden ylimääräisten palveluiden välillä. Tallinnassa on useita laadukkaita hotelleja, kuten esimerkiksi Solo Sokos Hotel Estonia, Von Stackelberg Hotel Tallinna tai Tallink Spa & Conference -hotelli. Äkkilähtöjä kärkkyvän matkaajan onkin usein kannattavaa ottaa hotellipaketti, mikäli suinkin vain mahdollista, sillä se tulee usein halvemmaksi kuin yksittäisen matkan ja hotellin varaaminen erikseen.

Mitä Tallinnassa voi oikein tehdä?

Tallinnan kulttuuri on ottanut luonnollisesti vahvoja vaikutteita neuvostoajoilta. Tallinnan ovat vuoron perään vallanneet niin erilaiset riskiretkeläiset, kuin ruotsalaiset sekä venäläiset. Siitä syytä Tallinnan katukuva on täynnä monimuotoista historiaa ja kulttuuria, joka näkyy muun muassa museoiden suurena lukumääränä. Tallinna onkin erinomainen kohde ennen kaikkea kulttuurista kiinnostuneille matkaajille. Tallinnan vanha kaupunki jakautuu kahteen osaan, sen ylä- ja alakaupunkiin. Vanha kaupunki on ilman muuta vierailun arvoinen kohde, ja siinä riittää nähtävää useammalle kerralle.

Siinä missä Vanhan kaupungin yläkaupunki tunnetaan lähinnä lukuisista hallintorakennuksistaan, on turistin näkökulmasta alakaupunki huomattavasti kiinnostava. Alakaupunki on täynnä upeita kauppoja sekä ravintoloita keskuksenaan Raekoja Plats, jota kutsutaan alakaupungin keskukseksi. Vanha kaupunki on todella kulttuuripainotteinen, mistä kertovat sen lukuisat museot, kuten KUMU eli Kunsti Muuseum sekä Miehitysmuseo, joka avaa matkaajalle neuvostoaikaista kulttuuria hieman pintaa syvemmältä. Aleksanteri Nevskin katedraali sekä Toomkirik ovat erinomaisia vaihtoehtoja uskonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille.

Kuinka liikkua Tallinnassa?

Tallinna ei pinta-alaltaan ole isoimmasta päästä Euroopan muihin pääkaupunkeihin verrattuna, joten siellä liikkuminen on varsin helppoa. Useimmat nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä keskustasta, joten nähtävyyksien bongaaminen on todella helppoa. Tallinnaa ympäröi laadukas polkupyöräverkko, joten matkustaja voi myös vuokrata pyörän, mikäli tarkoitus on kiertää Tallinnaa myös hieman enemmän. Tallinnan julkinen liikenne on toimiva ja hyvin samanlainen kuin esimerkiksi Helsingissä tai Tampereella, joten liikkuminen on suomituristille varsin yksinkertaista ja vaivatonta.

Tallinna on mainettaan paljon monipuolisempi kaupunki. Kulttuurinähtävyyksien lisäksi Tallinna tarjoaa runsaasti muuta tekemistä, kuten lukuisat baarit, ravintolat sekä kahvilat sekä Tallinnan kuuluisa eläintarha. Tallinnassa on myös muutama kansainväliset mitat täyttävä hiekkaranta, vaikka kaupunkia ei luonnollisesti voida pitää minään rantakaupunkina. Tallinnan TV-tornista aukeaa huikeat näkymät koko Tallinnan ylle, sillä tornin näköalatasanne yltää peräti 170 metriin saakka. TV-torni onkin ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, mikäli matkailija arvostaa hyviä maisemia.

Miksi sitten kannattaa ottaa äkkilähtö?

Kuten jo totesimme, äkkilähdöt ovat usein todella paljon halvempia kuin tavalliset matkat, sillä matkanjärjestäjällä on paine saada ylimääräiset liput myydyksi järkevässä ajassa ennen matkan alkua. Valveutuneen matkaajan tuleekin kärkkyä juuri äkkilähtömahdollisuuksia, mikäli matkaajaa ei haittaa lyhyen varoitusajan lähtö. Äkkilähdöt ovat usein pakettimatkoja, eli matkan lisäksi pakettiin sisältyy myös majoitus. Paras aika äkkilähdöille on yleensä vilkkaimman matkustussesongin ulkopuolella, sillä silloin kysyntä ei ole aivan yhtä korkea kuin normaalisti.

Äkkilähtöön sisältyy aina tietty arvaamattomuus. Koska äkkilähtömatkat ovat harvoin suunniteltuja, saattaa pakettiin sisältyä esimerkiksi huonolaatuinen hotelli tai eteen voi tulla matkustajasta riippumattomia muutoksia. Äkkilähdöt ovatkin kannattavia ennen kaikkea hintansa puolesta. Äkkilähdöt ovat myös monipuolisia, sillä lähes kaikki lento- ja laivayhtiöt tarjoavat niitä jossain muodossa. Tallinna on äkkilähtökohteena oikein hyvä lyhyen matkustusajan ansiosta, vaikkakin kustannuksista saatava hintaetu ei pääse nousemaan hurjan korkeaksi normaalistikin melko edullisen hintatason vuoksi.

Kenelle äkkilähtö sopii?

Nopeasti sanottuna voidaan ajatella, että äkkilähdöt sopivat eniten seikkailunhaluisille, nuorille matkaajille, mutta toisaalta kaiken ikäiset ihmiset haluavat säästää rahaa matkatessaan. On kuitenkin fakta, että suurin osa ihmisistä haluaa suunnitella lomamatkansa etukäteen, jotta loma sujuisi mahdollisimman hyvin. On kuitenkin sanottava, että Tallinna on maantieteellisesti tarpeeksi lähellä, että sinne voi tehdä eräänlaisen ex tempore -matkan periaatteessa koska vaan, sillä hinnat ovat alhaiset eikä matkustamiseen mene turhaa aikaa, mikäli lomailijan käytettävissä on vain muutama päivä.

Äkkilähdöt sopivat myös kuluttajalle, jolla ei yksinkertaisesti ole paljoa rahaa käytettävissään. Tällöin pienikin säästö voi olla matkaajalle iso asia. Äkkilähdöillä voi tukahduttaa äkillisen matkakuumeen, ja se sopii myös kiireisille ihmisille, jotka eivät elämäntilanteensa puolesta voi suunnitella elämäänsä esimerkiksi kuukausia eteenpäin. Tästä perspektiivistä katsoen Tallinna on monelle suomalaiselle matkaajalle varsin osuva äkkilähtökohde johtuen juuri hinnasta sekä sijainnista. On kuitenkin muistettava, että äkkilähdöt menevät nopeasti, ja tarjoukseen onkin syytä tarttua heti.

Mistä löytää äkkilähtöjä?

Luonnollisesti äkkilähtöjen etsimiseen internet on paras vaihtoehto. Lento- ja laivayhtiöiden sivut ovat täynnä tarjouksia, ja niitä kannattaakin tutkailla aktiivisesti. Hinnat ovat kuluttajan kannalta parhaimmillaan vain muutamia päiviä ennen matkan alkua. Kuluttajan on kuitenkin oltava tarkkana, sillä matkat menevät todella nopeasti etenkin sesonkiaikana. Tärkeä asia onkin esimerkiksi tilata yhtiöiden uutiskirjeet, jolloin tarjoukset tulevat kätevästi matkailijan ulottuville esimerkiksi tietokoneelle tai puhelimeen. Eri yhtiöitä kannattaa myös seurata sosiaalisessa mediassa aktiivisesti tarjousten toivossa. Matkanjärjestäjät

Valveutuneen matkailijan kannattaa myös tutkia matkanjärjestäjien sivuja. Matkatoimistot tarjoavat laajasti erilaisia paketteja, ja hyvällä tuurilla matkailija voikin napata juuri hänen tarpeisiinsa soveltuvan matkapaketin. Kuluttajan on kuitenkin syytä muistaa, että äkkilähdöt vaativat nimenomaan joustavuutta, joten harvoin matkailija saa aivan täydellistä pakettia, vaan hän joutuu tekemään kompromisseja esimerkiksi hotellin tai ajankohdan suhteen. Paras aika äkkilähdöille on yleensä elokuun ja tammikuun välissä. Joulunaika on kuitenkin melko kiireistä, eikä se täten ole paras aika löytää äkkilähtöjä.