2 yötä Tallinnassa hotellimatkalla

Tallinna on historiallinen kaupunki Suomenlahden rannikolla. Viron pääkaupunki, jota on kutsuttu Pohjois-Euroopan parhaiten säilyneeksi keskiaikaiseksi kaupungiksi, tarjoaa matkailijalle monenlaista tekemistä. Voit ihastella historiallista vanhaa kaupunkia ja lähteä sen jälkeen vaikka ostoksille eri kauppoihin. Kaupunki on täynnä kontrasteja ja modernit tornitalot ovat sulassa sovussa historiallisten kirkkojen kanssa. Yksi kohteista, joka Tallinnassa on ehdottomasti nähtävä, on Raatihuoneentori. Se on ollut vanhan kaupungin keskuksena viimeisen 800 vuoden ajan. Toria ympäröivät komeat kauppiaiden talot ja kesäisen torin täyttävät katukahvilat. Tätä parempaa paikkaa nauttia kaupungin tunnelmasta on vaikea kuvitella!
Valitse suosikkisi

Miksi valita tämä?

2 yön hotellimatkalla vietät vaikka koko viikonlopun Tallinnasta
Tutustu kunnolla Tallinnaan
Valitse mieluinen hotelli monista eri vaihtoehdoista
Mahdollisuus kuljetuksiin satamaan ympäri Suomen
Nopeat laivamatkat edestakaisin

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Tutustu kunnolla Tallinnaan

Olevisten kirkko on rakennus, joka kannattaa myös käydä katsomassa Tallinnan vierailun aikana. Kirkko rakennettiin vähintään vuonna 1267, mutta on mahdollista, että se on vanhempikin. Mielenkiintoinen tieto on se, että Olevisten kirkko oli aikoinaan maailman korkein rakennus: tämä oli vuosina 1549–1625, kiitos 159 metriä korkean tornin. Torni rakennettiin aikoinaan luultavasti myös maamerkiksi lähestyviä laivoja varten. Olevisten goottilaistyylinen kirkko onkin muodostunut Tallinnan symboliksi. Torni, jolla on nykyään korkeutta vain 124 metriä, on ollut yleisölle avoin huhtikuusta lokakuuhun. Ylös kiipeäminen vie aikaa, mutta palkintona vaivasta turisti pääsee näkemään Tallinnan aivan uudesta näkövinkkelistä.

Komeita näköaloja ja taidetta barokkipalatsissa

Hienoja näköaloja tarjoilee myös Kohtuotsan näköalatasanne, josta aukeaa panoraamamaisema vanhankaupungin ja tornien suuntaan. Moderni keskusta toimii näille kontrastia antavana taustana. Toompean kukkulan itäreunalla on iso alue, josta on hieno näkymä keskiaikaiseen kaupunkiin ja se onkin luultavasti Tallinnan suosituin valokuvauspaikka. Barokkipalatseista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Kadriorgin palatsiin, joka toimii nykyään myös taidemuseona. Kyseinen palatsi valmistui vuonna 1718 itsensä Pietari Suuren tilauksesta. Tämän mahtipontisen kesäpalatsin suunnittelusta vastasi italialainen Niccolo Michetti. Palatsin tarkasti parturoidut puutarhat ovat hyvä esimerkki tsaarinaikaisesta loistokkuudesta. Puutarhan lisäksi hyvä syy vierailla palatsissa ovat ulkomaiset taideteokset, jotka Viron museo on asettanut sinne näytteille.

Yksi nähtävyys turisteille on Tallinnan TV-torni. Tallinnan televisiotorni on matkailu- kulttuuri- sekä vapaa-ajan keskus, jonne turistin kannattaa poiketa. Tornissa voi nousta 170 metrin korkeudella olevalle panoraama-tasanteelle, käydä 22. kerroksen ulkoterassilla tai katsoa vaikka elokuvia elokuvasalissa. Tornissa löytyy myös Viroa ja Tallinnaa esitteleviä interaktiivisia multimediaratkaisuja. Unohtaa ei tietenkään sovi tornin matkamuistomyymälää eikä mini-tv-studiota. Mikäli haluat vierailla Euroopan vanhimmassa yhtäjaksoisesti asiakkaita palvelleessa apteekissa, kannattaa suunnistaa Raatihuoneentorin suuntaan. Raadinapteekki perustettiin jo 1422 ja sijaitsee Raatihuoneentorin laidalla. Näiden nähtävyyksien lisäksi vanha kaupunki on täynnä viihtyisiä ravintoloita ja pubeja, joissa turistin kannattaa käydä pistäytymässä.

Paljon nähtävää, mutta missä majoittua?

Tallinnassa on siis todella paljon näkemistä ja tekemistä. Suomesta pääsee Tallinnaan kätevästi laivalla: matka ei kestä pitkään, mutta paluumatkan ajankohtaa kannattaa harkita, sillä muutaman tunnin aikana ehtii näkemään vain vilauksen Tallinnasta. Tästä syystä kannattaakin harkita kahden yön matkaa Tallinnaan: tällä tavoin ehtii kokemaan ja näkemään enemmän, kuin mitä muutaman tunnin visiitin aikana ehtisi. Kahden yön hotellimatkan valitsijoiden kannattaa valita hotelli vanhan kaupungin läheltä. Yksi moderni ja tasokas hotelli on Hotelli Tallink City, joka sijaitsee aivan Tallinnan keskustassa. Hotellissa turisti pääsee majoittumaan tilavissa huoneissa, joista on myös komeat näkymät.

Toinen varteenotettava hotellivaihtoehto on neljän tähden Nordic Hotel Forum, joka sijaitsee ainoastaan 150 metrin päästä vanhasta kaupungista. Hotellissa on avarat sekä laadulla sisustetut huoneet, joista matkailijat pääsevät nauttimaan. Hotellissa on myös rentoutumiskeskus, jonka saunat ja altaat ovat hotellivieraiden käytettävissä. Original Sokos Hotel Viru on puolestaan historiallinen hotelli, jossa menneisyys ja nykyisyys kohtaavat. Saman katon alla on mm. erityyppisiä huoneita, ravintoloita, virkistys- sekä viihdepalveluita, ostoskeskus ja jopa KGB-museo! Hotellilta on ainoastaan kilometrin matka satamaan. Budjetistaan tarkoille matkailijoille Tallink Express tarjoaa hyvän vaihtoehdon, sillä se on mahdollisesti sijainniltaan kätevin ja edullisin hotelli Tallinnassa.