Pärnun matkat tarjous

Minkälaista matkaa olet etsimässä?

Tutustu tarkemmin:

Pärnu tunnetaan upeasta hiekkarannastaan ja kylpylöistään

Virossa, muutaman tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva Pärnu on suomalaisille hyvin tuttu nimi, sillä onhan se naapurimaamme vilkas turistikohde. Pärnu on tunnettu turistien keskuudessa muun muassa sen upeiden hiekkarantojen ja rentouttavien kylpylöiden ansiosta. Varsinkin kesäaikaan kaupunki puhkeaa kukkaansa ja pursuaa elämää – kaupunki onkin ansainnut symbolisen arvonimen Viron kesäpääkaupunkina. Pärnun kaupunki on pinta-alaltaan suuri, mutta siellä asuu ainoastaan noin 50 000 asukasta, joten se sopii hyvin sekä suurista että vähän pienemmistä kaupungeista pitäville matkustajille. Kaupungin melua karttaville Pärnu tarjoaa lisäksi lähialueidensa kauniita maaseutumaisemia ja luontokohteita kuten saaria ja kansallispuiston. Pärnu tarjoaa koettavaa runsain mitoin niin aikuisille kuin lapsillekin.

Millainen on Pärnu?

Pärnuun tullaan etenkin sen hiekkarantojen, kylpylöiden ja ainutlaatuisen kesätunnelman vuoksi. Nähtävyyksiä Pärnussa ei sen sijaan ole kovin paljon, mutta tosin sen muutamat nähtävyydet ovatkin sitten hyvin kiinnostavia ja vierailun arvoisia. Pärnun pitkä hiekkaranta yhdistettynä suureen ja monipuoliseen puistoalueeseen ovat kuitenkin monelle kesänviettäjälle nähtävyyksiä tärkeämmät. Melko pienenä kaupunkina Pärnun nähtävyydet, rannat ja esimerkiksi mahdollisuudet ostosten tekoon ovat melko lähellä toisiaan. Matkustajan ei tarvitse siis nähdä paljon vaivaa vieraillakseen paikan kaikissa mielenkiintoisissa kohteissa jopa saman päivän aikana. Pärnu on suosittu paikka etenkin eläkeläisten ja lapsiperheiden keskuudessa. Tästä huolimatta se sopii kaikille, sillä Pärnusta löytyy myös vauhdikas yöelämä.

Pärnussa on useita vaihtoehtoja majoittumiselle ja suosittuja ovat esimerkiksi kylpylähotellit, joista Pärnu tunnetaan. Niissä huoneiden hinnat voivat kuitenkin olla normaalia korkeammat. Kaupungissa on myös hotelleja, mutta edullisempaa majoitusta etsivä voi tutkia hostelleja, leirintäalueita ja yksityisen majoituksen vaihtoehtoja. Myös esimerkiksi mökkejä ja huviloita on tarjolla. Kannattaa ottaa myös huomioon, että eri majoituspaikoissa saattaa olla ajoittain pieniä ruuhkia tai varsin hyviä tarjouksia, joten majoitusvaihtoehtoja on aina järkevää tutkia jo ennen matkaa. Pärnu tarjoaa perinteisiä majoitusratkaisuja, mutta erikoisempia kokemuksia etsiville löytyy myös vaihtoehtoja. Tutustu esimerkiksi seuraaviin elämyksellisiin majoituspaikkoihin Pärnussa ja sen lähiseudulla:

 • Kosmonautikan aurinkoisessa lomakeskuksessa ovat viettäneet lomaansa tunnetut avaruuslentäjät.
 • St. Peterburgissa on mahdollisuus nauttia 1600-luvun ilmapiiristä.
 • Raejärven telttailualueella voi uida ja kalastaa.
 • Strangers in the Night -hostelli henkii vanhanajan tunnelmaa.
 • Suohotelli Soomaalla on taideakatemian arkkitehtuuriopiskelijoiden suunnittelema.
 • Fishing Village on vesinäkymällä varustettu venevaja.
 • Soomaan Kanootti- ja Saunakeskus on kaunis paikka.
 • Kaunis Villa Ammende -hotelli on valmistunut jo vuonna 1905.
 • Niidan metsästysmaja vie matkailijan keskelle luontoa.
 • Sepa-Jaanin lomatalossa on romanttista maalaistunnelmaa.

Pärnussa liikkuminen on helppoa ja siihen on useita vaihtoehtoja. Pärnussa on helppo liikkua esimerkiksi kävellen. Kaupungista voi myös vuokrata polkupyörän, joka on kätevä ja mukava vaihtoehto etenkin lämpiminä kesäaikoina. Pärnu ei ole varsin suuri kaupunki, joten välimatkat eivät ole siellä pitkiä, mikä helpottaa osaltaan kaupungissa liikkumista. Pärnun tiet ja reitit ovat lisäksi hyväkuntoisia. Pärnussa voi liikkua hyvin omalla autolla, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä kaupungin sisällä kulkee julkinen liikenne, käytännössä linja-auto. Linja-autolla matkustaminen Virossa Pärnu mukaan lukien onkin melko edullista. Muiden kaupunkien tapaan Pärnusta löytyy myös takseja liikkumista varten.

Miksi matkustaa Pärnuun

Kaupunki on jo keskiajalla perustettu mielenkiintoinen kaupunki, mikä näkyy upeasti katuvassa; sen pieni ja kaunis vanhakaupunki henkii yhä paikan historiaa. Historiallisessa ja romanttisessa vanhassakaupungissa on nähtävää ja koettavaa. Vanhakaupunki yhdistettynä upeisiin merenrantoihin onkin jo itsessään loistava syy matkustaa Pärnuun. Näiden kokemuksien lisäksi voi samalla matkalla kokea Pärnun muut nähtävyydet, kesäiset puistoalueet ja tunnetuttujen kylpylöiden ihmeitä aikaan saavat hoidot. Etenkin mutahoidot ovat suosittuja ja tehokkaita, ja monet turistit tulevatkin kylpylöiden suosittujen hoitojen perässä Pärnuun. Pärnussa yhdistyvät siis lukuisat hyvät puolet ja koettavat asiat tehden Pärnusta mitä mielenkiintoisimman ja rentouttavimman lomakohteen.

Pärnuun kannattaa matkustaa, sillä se tarjoaa kokemista ja tekemistä aivan kaiken ikäisille. Kaupunkiin tulevat rentoutumaan ja viihtymään eläkeläiset ja lapsiperheet, mutta kauniit rannat ja tunnelmallinen keskusta edullisine ostospaikkoineen houkuttelevat sinne myös nuoria matkailijoita. Pärnussa on Tallinnaa edullisempien hintojen vuoksi hyvät mahdollisuudet ostosten tekoon, ja siellä on myös kesäaikaan paljon tapahtumia, joista riittää valinnanvaraa kaiken ikäisille matkustajille. Pärnu on toisin sanoen todella monipuolinen kaupunki, jossa voi viettää vaikkapa lämpimän rantaloman tai rentouttavan tai hoitavan kylpyläloman, vierailla tutustumassa kiinnostaviin nähtävyyksiin, esimerkiksi Tallinnan porttiin tai Punaiseen torniin, sekä tutustua kaupungin eloisaan yöelämään.

Pärnuun hiekkarannoilla tai kylpylässä rentoutumisen ohella kannattaa tutustua myös kaupungin lähiseutuun tai muihin Viron mielenkiintoisiin kaupunkeihin. Virossa on omalaatuinen kulttuuri sekä upeita meri- ja maalaismaisemia sekä historiallisia nähtävyyksiä, jotka ovat tutustumisen arvoisia ja elämyksellisiä maassa vieraileville turisteille. Pärnuun matkaavan on helppo lähteä tutustumaan myös kaupungin ulkopuolisiin kohteisiin ja maaseutuun omalla autolla. Viroon lähdetään usein Suomesta omalla autolla, mikä on helppoa Viron ja Suomen välisen laivaliikenteen vuoksi. Mikäli et omista autoa tai et voi tai halua ottaa sitä vieraaseen maahan mukaan, Viron mielenkiintoisiin kohteisiin kannattaa tutustua esimerkiksi vuokra-autolla tai valmiin kiertomatkan avulla linja-autolla kulkien.

Mitä Pärnussa voi tehdä lomalla?

Suosituimpiin ja tunnetuimpiin matkakohteisiin Pärnussa kuuluvat sen kylpylät ja Pärnun sanotaankin olevan Viron suosituin kylpyläkaupunki. Kaupungilla on takanaan pitkä historia kylpyläkaupunkina, sillä ensimmäinen kylpylä avattiin siellä vuonna 1838. Pärnun kylpylät ovat suosittuja edelleen, ja etenkin mutahoidot ovat yksi niiden suosituista ja kehutuista hoitomuodoista. Pärnun mutakylpylä Mudaravila on nykyään myös yksi kylpyläkaupungin tärkeimmistä symboleista – tosin vanhan kylpylän tilalle avautui vuonna 2014 uusi luksuskylpylä Hedon Spa. Pärnun nykyiset kylpylähotellit tarjoavat laadukkaita terveys- ja kauneuspalveluita. Kylpylöihin kuuluu myös erikoisempia kokemuksia. Esimerkiksi perinteikkäässä ja suositussa Viiking Saga -vesipuistossa voi rentoutua katolla sijaitsevassa viikinkiaikaisessa kotasaunassa.

Kaupunki on myös mielenkiintoinen paikka arkkitehtuurin ja historian ystäville. Mielenkiintoisiin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi kaunis, mutta pieni vanhakaupunki ja Tallinnan portti, joka on ainoa 1600-luvulta säilynyt suojavallin portti Baltian maissa. Koko kaupunkia ympäröi aikoinaan vallihauta, josta ainoa säilynyt pätkä löytyy Tallinnan portin vierestä. Vallihaudasta on vesiyhteys Pärnujokeen. Vierailun arvoiset nähtävyydet ovat myös Nykytaiteen museo ja Pärnun historiallinen museo. Myös Maarja Magdaleena Gild -käsityötalo ja keskiaikaisen Pärnun kaupunkilinnoituksen osa Punainen Torni ovat mielenkiintoisia vierailun kohteita. Näyttävästä kivitornista on säilynyt kolme kerrosta ja se on saanut nimensä siitä, että se on katettu sisä- ja ulkopuolelta tiiliskivillä.

Pärnussa voi myös osallistua erilaisiin aktiviteetteihin tai päiväretkille. Pärnun kummallakin joenrannalla kulkevat noin viisi kilometriä suuntaansa kiemurtelevat patikointireitit, joilla voi ihailla jokimaisemia. Pärnu on myös erinomainen paikka pelata golfia. Kaupungin keskustan tuntumassa on golfkenttä, joka on tosin hintava monien makuun. Edullisempi kenttä nimeltään White Beach Golf on vanhempi kenttä Valgerannassa. Pärnusta voi myös tehdä retken Latvian pääkaupunkiin, sillä kaupunki sijaitsee Tallinnasta Riikaan kulkevan maantien varrella. Lähempänä sijaitsevia hyviä retkikohteita ovat lähiseudun maaseutu ja Kihnu, jossa on kesäisin hyvät kalastus- ja patikointimahdollisuudet. Kesäaikaan saareen kulkee Pärnusta silloin tällöin lauttoja, tosin aikataulut kannattaa selvittää etukäteen, sillä ne eivät kulje päivittäin.

Suomesta Tallinnaan ja Tallinnasta Pärnuun

Suomalaiset matkustavat Pärnuun ja muihin Viron kaupunkeihin paljon Tallinnan kautta, sillä tiheä ja nopea laivaliikenne Suomesta saapuu lähinnä Viron pääkaupungin vilkkaaseen satamaan. Helppo ja edullinen matka Suomenlahden yli onkin suuri syy sille, miksi suomalaiset vierailevat paljon eteläisessä naapurimaassa. Laivamatkan voi saada niinkin edullisesti kuin jopa alle kahdellakymmenellä eurolla. Laivamatka on myös melko nopea, sillä matka Helsingistä Tallinnaan kestää noin 2–3,5 tuntia tai pikalaivalla ainoastaan noin 1,5 tuntia. Laivamatkoja Helsingistä Tallinnaan järjestävät esimerkiksi Viking Line ja Eckerö Line. Vaikka edullinen laivamatkustaminen on usein kannattavaa ja mielenkiintoista, sekä Tallinnaan että Pärnuun voi halutessaan matkustaa myös lentäen.

Tallinnasta on vaivatonta matkustaa Pärnuun, ja kaupunkiin onkin Tallinnasta matkaa noin 130 kilometrin verran. Tallinnasta kulkee Pärnuun valtatie 4, joka on Viron pohjois–etelä-suuntaisia pääväyliä. Pärnuun on siis helppo kulkea tätä tietä pitkin esimerkiksi omalla autolla, vuokra-autolla tai vaikkapa linja-autolla, joiden hinnat ovat Virossa edullisia. Pärnuun on päässyt matkustamaan ennen myös junalla, mutta Tallinnan ja Pärnun välinen rautatie on väliaikaisesti suljettu ja se käynnistyy uudelleen vasta Rail Baltican käyttöönoton jälkeen vuonna 2026. Sitä ennen matkustajat voivat matkustaa Pärnuun autoliikenteen lisäksi halutessaan junalla vaihtaen linja-autoon Raplassa ja Lellessä. Entä mitä on hyvä ottaa huomioon Pärnuun matkustaessa? Muista ainakin nämä vinkit:

 • Etenkin kesä-elokuussa matkat on hyvä varata hyvissä ajoin.
 • Käteviä ja kohtuuhintaisia ovat esimerkiksi Tallinnan ja Riian välillä kulkevat linja-autot.
 • Tietoa linja-autoyhtiöiden aikatauluista saa Tpiletistä.
 • Matkatoimistojen valmiiden matkojen kautta on usein vaivatonta matkustaa Suomesta Pärnuun.

Omalla tai vuokra-autolla lähteminen Suomesta tai Tallinnasta Pärnuun on yksi parhaimpia matkustustapoja. Omalla autolla voi matkustaa täysin oman aikataulunsa mukaisesti ja pysähtyä matkalla vierailemaan Viron eri paikkakunnissa ja muissa mielenkiintoisissa kohteissa. Liikennekulttuuri on hyvin samanaista kuin Suomessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että autoillessa Virossa on pidettävä mukanaan ajokortin lisäksi voimassa olevaa matkustusasiakirjaa, eli passia tai uudenmallista henkilökorttia, ja auto kannattaa aina lukita sekä arvokkaan näköiset tavarat kannattaa poistaa näkyviltä. Rekisteriotteen teknistä osaa ei enää tarvitse Suomessa kuljettaa mukana, mutta Virossa sen sijaan tarvitsee. Laina-autolla liikkuessa on myös hyvä pitää mukana todistusta sen lainaamisesta.

Kohtuuhintainen ja yksi vaivattomimmista tavoista matkustaa Pärnuun ovat matkatoimistojen erilaiset valmiiksi suunnitellut matkat. Valmiita matkoja järjestävät niin isot kuin myös monet paikalliset pienet matkatoimistot Suomessa. Valmismatkoille on tyypillistä esimerkiksi se, että kuljetus järjestetään usealta suomalaiselta paikkakunnalta meno- ja paluumatkoineen. Se on siis helppoa varsinkin niille, joilla ei ole omaa autoa käytettävissä. Järjestetyt matkat tosin eivät ole yhtä joustavia kuin itsenäisesti tehdyt matkat. Kannattaakin harkita omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan haluaako lähteä kaiken kattavalle ja valmiiksi suunnitellulle matkalle, vai haluaako mieluummin päättää itse aikatauluista, kulkuneuvoista ja kohteista oman mielensä mukaan.

Hotellimatkat Pärnuun

Pärnu on suosittu lomakohde niin suomalaisten kuin muidenkin matkailijoiden keskuudessa. Ei siis ole mikään ihme, että kauniiseen merenrantakaupunkiin järjestetään paljon erilaisia valmiita hotellimatkoja. Erilaisia matkapaketteja kannattaa vertailla ennen päätöstä, sillä useat suomalaiset matkatoimistot tarjoavat pakettimatkoja Pärnuun, ja niiden hinnat ja sisältö ovat vaihtelevia. Pärnuun tehdään niin pitkiä viikon tai kahdenkin pituisia lomia kuin myös lyhyitä viikonloppulomia, kuten esimerkiksi Ikaalisten matkatoimiston järjestämä kolmen yön hotellimatka Pärnuun. Jo kolmessa päivässä ehtii jo melko hyvin tutustua kaupungin upeisiin rantoihin, nähtävyyksiin sekä sen muuhun ainutlaatuiseen tarjontaan. Mutta millaisia ovat nämä Pärnuun järjestettävät hotellimatkat?

Suosituimpiin ja yleisimpiin hotellilomiin Pärnussa kuuluvat tietenkin sen kylpylälomat – onhan Pärnu tunnettu kylpylöistään. Pärnussa on tarjolla niin hemmottelukylpylöitä kuin perinteisempiä terveyskylpylöitäkin sekä myös etenkin lapsiperheissä suosittuja hauskoja kylpylöitä vesipuistoineen. Pärnuun voi lähteä kylpylälomalle itsenäisesti varaten hotellin ja matkan itse, mutta Suomesta järjestetään paljon valmiita kaiken kattavia kylpylälomia. Valmiit lomat ovatkin helppoja matkustajan kannalta, sillä kaikki hotellia, matkoja ja usein myös aamiaista myöten on järjestetty valmiiksi. Suomesta Pärnuun järjestää kylpylämatkoja esimerkiksi Matkapojat ja Ikaalisten matkatoimisto. Matkapaketteihin voivat sisältyä paketista riippuen esimerkiksi laivamatkat, linja-automatkat Tallinnasta, yöpyminen hotellissa ja matkustajan valitsemat kylpyläpalvelut.

Pärnuun järjestetään myös risteilylomia, joita järjestää muun muassa Matka-Töysä. Risteilylomalla vietetään usein ainakin yksi yö laivalla nauttien laivan ohjelmatarjonnasta ja herkkupöydistä, jonka jälkeen tehdään matka kohti Pärnua. Pärnussa ehtii tutustua kaupunkiin ja usein myös Pärnussa vietetään muutama yö. Risteilylomat ovatkin loistava keino yhdistää risteily ja Pärnun lomakohteet. Risteilylomat ovat myös siitä syystä hyvä vaihtoehto, että niissä on usein kattavat valmiiksi mietityt kuljetusvaihtoehdot. Linja-autokuljetus matkalle järjestetään usein Helsingin lisäksi myös muualta päin Suomea. Matkustaja voi siis päästä helposti matkaan jopa suoraan omasta kotikaupungistaan tai ainakin lähistön kaupungista, joutumatta järjestämään kyyditystä Helsinkiin itse.

Suosittuun turistikohteeseen Pärnuun järjestetään myös paljon muunlaisia valmiita hotellimatkoja. Pärnuun järjestetään esimerkiksi erilaisia hemmottelu- ja aktiivihotellilomia, kuten vaikkapa joogaretriittejä. Jooga- ja muiden teemamatkojen hintaan kuuluvat usein laivamatkat sekä muut kuljetukset ja hotellimajoitus aamiaisineen sekä tietenkin itse joogaharjoitukset. Pärnuun järjestettävät joogamatkat sopivatkin suomalaisille todella hyvin, sillä niillä on usein myös suomenkielinen ohjaaja. Pärnuun järjestetään lisäksi erityisiä terveyslomia kylpylöihin. Niissä lomalaisten palveluksessa on terveysalan ammattilaisia; terveyslomaan sisältyvät hoidot koostuvat erilaisista lääketieteellisistä ja fysikaalisista sekä luonnonmukaisista hoidoista. Esimerkiksi Ikaalisten matkatoimisto järjestää Pärnuun viikon pituisia terveyslomia, joihin sisältyvät laivamatkat, linja-autokuljetukset, majoitus hotellissa aamiaisen kera ja tietenkin itse terveysohjelmat.

Yhteenveto

Pärnu on kaiken ikäisille matkustajille sopiva lomakohde, joka tarjoaa terveys- ja hemmottelulomia, aktiivilomia, lämpimiä rantalomia Pärnun kuuluisalla rannalla meren ääressä ja lisäksi mahdollisuuden ostoslomiin. Pärnun Tallinnaa edullisempien hintojen vuoksi reissu voi osoittautua erityisen kannattavaksi. Yöelämästä pitäville Pärnu tarjoaa myös eläväisen yöelämä- ja ravintolakulttuurin, ja maaseudun rauhasta nauttiville kauniita maaseutuja sekä luontokohteita kaupungin lähistöllä. Pärnu on suosittu kohde suomalaisten keskuudessa, eikä se ole mikään ihme, sillä sinne on sekä helppo että nopea matkustaa Suomesta käsin. Oma auto on loistava matkaväline Pärnuun matkustamista varten ja sen vieminen Suomesta Viroon on erittäin helppoa. Pärnu on siis sekä niin monipuolinen ja kaunis kuin myös käytännöllinenkin matkakohde suomalaisille matkustajille.