Varaa Turku Tukholma risteily

Turusta Tukholmaan liikennöi kaksi yhtiötä: Tallink Silja ja Viking Line. Viking Line tarjoaa erilaisia matkapaketteja, joko päiväristeilyä tai vuorokauden kestävää risteilyä. Viking Linen Turku-Tukhoma väliä liikennöidään Viking Grace ja Amorella -aluksilla. Tallink Silja tarjoaa myös erilaisia vaihtoehtoja: 23 tunnin risteilyä aamu- tai iltapäivän lähdöllä, 11 tunnin saaristoristeilyä sekä Päivä Tukholmassa -risteilyä. Molemmat yhtiöt tarjoavat myös hotellimatkoja pidempään Tukholmassa viihtyville. Väliä liikennöivät Galaxy ja Baltic Princess -alukset.
Valitse suosikkisi

Miksi valita tämä?

Risteile suoraan Turusta Tukholmaan
Vietä useampi tunti Tukholmassa
Saat luksusta matkalle valitsemalla ylellisemmän hytin
Mahdollisuus kuljetuksiin satamaan ympäri Suomen
Nauti laivan monipuolisesta viihtestä
Tukholmassa riittää monipuolisesti tekemistä

Valitse sinulle sopiva matka alapuolelta:

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Joustavat aikataulut Turusta Tukholmaan

Viking Linen Amorella lähtöaika on klo 8.45 saapuen Tukholmaan 18.55. Paluu Turkuun lähtee kello 20 ja on perillä seuraavana aamuna 7.35. Viking Grace lähtee Turusta illalla 20.55 ja saapuu Tukholmaan 6.30. Tallink Siljan Galaxy lähtee Turusta aamulla 8.20, pysähtyy Maarianhaminassa 13.35, Tukholmaan saapuminen on 18.15. Paluu Turkuun lähtee 19.30 ja on perillä aamulla klo 7. Baltic Princess lähtee Turusta 20.15 ja on Tukholmassa 6.10. Alus lähtee paluumatkalle aamulla 7.10 ja on Turussa 19.15.

Useimmiten matkan varaaminen, peruuttaminen, maksaminen ja muuttaminen on helpointa tehdä suoraan molempien laivayhtiöiden verkkopalvelujen kautta. Viking Linen verkkopalvelu löytyy täältä(https://www.vikingline.fi/valitse-matka/). Tallink Siljan varauksen voi tehdä täältä(https://www.tallinksilja.fi/etsi-matka). Molemmilla yhtiöillä on myös asiakaspalvelunumerot. Viking Linen asiakaspalvelu toimii numerossa 0600 41577 (2,01 €/puhelu + pvm). Tallink Silja Linen myyntipalvelun numero on 0600 157 00, lisäksi yhtiön verkkopalvelussa on chat-palvelu, joka toimii maanantaista perjantaihin klo 8-20 ja lauantaista sunnuntaihin klo 9-17.

Miten löydän Turun satamaan?

Turun satamaan pääsee keskustasta kätevästi paikallisliikenteen bussilla numero 1. Jos menet satamaan omalla autolla, tarvitset maksullisen pysäköintipaikan. Parkkimaksun voi suorittaa automaateissa joko käteisellä tai kortilla, myös mobiilimaksaminen on mahdollista. Viking Linen terminaalin vieressä sijaitsee myös yksityinen parkkitalo (lisätietoja puhelinnumerosta 041 497 6556). Laivaterminaaleissa on tavaransäilytyslokerot ja niissä voi myös vaihtaa rahaa euroista kruunuihin. Pankkiautomaatti sijaitsee Viking Linen terminaalissa. Lisätiedot sataman muista palveluista löytyy Turun sataman verkkopalvelusta(https://www.portofturku.fi/en/company-directory/finland-chamber-of-commerce/)

Tallink Silja tarjoaa Tukholmassa laivabussin, jolla pääsee Tukholman keskustaan tai Djurgårdenille. Bussi kulkee Värtanin satamasta Cityterminaaliin. Toinen Tallink Siljan bussi kulkee Djurgårdeniin. Viking Line liikennöi Stadsgårdenin satamaan Tukholman keskustassa ja sieltä on lyhyt matka kaikkialle. Viking Linelta voi ostaa lippuja myös Hop On Hop Off -kiertoajeluille. Voit hypätä kyydistä ja kyytiin niin usein kuin haluat ja tutkia Tukholmaa oman aikataulusi mukaan. Kesällä on tarjolla lisäksi vesibussi- tai yhdistelmäkiertoajelu.

Mitä tehdä laivalla?

Laivoilta löytyy runsaasti tekemistä kaiken ikäisille. Turusta Tukholmaan liikennöivät laivat ovat nykyisin suuria viihdekeskuksia, tyylikkäitä ja avaria aluksia, joissa riittää puuhattavaa vauvasta vaariin. Aluksilla järjestetään myös usein erilaisia teemaviikkoja, joiden aikana voi tunnelmoida vaikkapa Italian tai Espanjan musiikin tahtiin, voi maistella kyseisten maiden herkkuja ravintoloissa ja shoppailla kaupasta vaikkapa teeman mukaisten alueiden viinivalikoiman antia. Ohjelma vaihtelee laivayhtiöstä, aluksesta ja matkan ajankohdasta riippuen, joten kannattaa tarkistaa risteilyn teema ja pääesiintyjät ennen matkan varaamista. Ostosvalikoima aluksilla muuttuu ja paranee jatkuvasti, joten kauppojen tarjonta kannattaa katsastaa läpi viimeistään laivamatkan aikana. Ostokset voi tilata myös etukäteen niin sanottuna pre orderina, jos ei halua käyttää aluksella aikaa kaupoissa kiertelyyn. Tuotteet toimitetaan tuolloin joko matkustajan autolle tai ne voi noutaa noutopisteestä. Tax free -myymälät tarjoavat suuren valikoiman alkoholia, makeisia, kosmetiikkaa, tuoksuja, juomia, vaatteita, leluja ja asusteita yleensä edullisilla merihinnoilla. Yleensä säästöä maahintoihin verrattuna tulee noin 20 - 25 % riippuen tuotteesta.

Mitä tehdä Tukholmassa?

Tukholma on kansainvälinen merenrantakaupunki, jossa on jatkuvasti paljon tapahtumia ja tarjontaa: kulttuuria, ostosmahdollisuuksia, arkkitehtuuria, nähtävyyksiä ja erinomaisia ravintoloita. Tukholman eri kaupunginosat tarjoavat elämyksiä moneen makuun. Östermalmia pidetään hienostokaupunginosana, Sodermalm on taas enemmän boheemimpi ilmapiiriltään. Historiallinen vanhakaupunki, eli Gamla Stan, on Tukholman vanhin ja siten historiallisin kaupunginosa, ja siellä sijaitsevat myös monet Tukholman tunnetuimmista nähtävyyksistä, kuten Kuninkaanlinna, Nobelin museo ja Ruotsin valtiopäivätalo. Tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä ovat lisäksi esimerkiksi Riddarholmin keskiaikainen luostarikirkko sekä Tukholman suurkirkko.

Veneristeilyt ovat myös mukava ja vähän erilainen tapa tutustua Tukholman saaristoon. Risteilyaluksia lähtee muun muassa Strömkajen-laiturista ja Nybroplanilta. Veneen, kanootin tai vesiskootterin vuokraaminen on myös mahdollista. Vuokrauspaikkoja löytyy Djurgårdsbron-sillan vieressä olevasta kahvilasta sekä Strandbryggan vuokrauspisteestä, joka on erikoistunut purje- ja moottoriveneisiin. Kesäaikaan Tukholman uimarannat ovat suosittuja, mutta sijaitsevat keskustan ulkopuolella: lapsiystävällinen ranta Smedsuddsbadet löytyy Rålambshovin puistosta Kungsholmenilta. Långholmen on nuorison suosiossa. Kristinebergs Strand sijaitsee myös Kungsholmenilla ja on yksi Tukholman viihtyisimmistä rannoista.

Gröna Lund ja Junibacken

Koko perheelle mukavia elämyksiä tarjoaa Djurgårdenilla sijaitseva Gröna Lund -huvipuisto. Pienimmät vierailijat nauttivat yleensä vauhdikkaasta karusellikyydistä. Vähän varttuneempien on mahdollista kokeilla Euroopan korkeinta Insane-vuoristorataa sekä lukuisia muita erilaisia laitteita. Gröna Lundista löytyy lisäksi erilaisia ravintoloita ja siellä usein järjestetään myös erilaisia konsertteja. Gröna Lundin aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan, joten ne kannattaa tarkistaa puiston verkkopalvelusta. Yleensä puisto aukeaa kesäaikaan klo 10-12 välillä ja ovet sulkeutuvat klo 21-23 välillä.

Djurgårdenin saarelta ihan Tukholman keskustasta löytyy myös Astrid Lindgrenin rakastetuille hahmoille omistettu elävä satutalo nimeltään Junibacken. Siellä voi matkustaa satujunalla, eläytyä rakastettuihin tarinoihin ja tavata vaikka Peppi Pitkätossun, Marikin, Eemelin, Katto-Kassisen tai jonkun muun Astrid Lindgrenin tarinoiden tutuista hahmoista. Junibackenissa kävijöitä odottaa siis satumaailma elämyksineen. Siellä voi vierailla vaikka Hansupojan maassa, ryhtyä rasavilliksi Piltiksi, järjestellä huonekaluja Dollanin nukketalossa, kokeilla Lorangan esterataa tai leikkiä Oskarin nurkkauksessa. Lasten kulttuuritalo on avoinna ympäri vuoden.

Entä millainen hytti?

Tallink Siljan hyttityypit ovat: Executive Suite-, Suite-, Junior suite-, Commodore-, DeLuxe-, Family- ja A-hytit. A-hytit ovat ikkunallisia hyttejä merinäköalalla. Promenade-hyteistä on ikkuna ja näkymä kävelykadulle. Hyteistä löytyy suihku ja WC ja niihin voi myös tilata etukäteen hyttitervehdyksen, esimerkiksi kuohuvan tai makean yllätyksen. Lastenrattaiden säilytys tapahtuu matkatavaroiden säilytystilassa. Useimmilla reiteillä on saatavana erikoishyttejä myös liikuntarajoitteisille, allergisille tai lemmikin kanssa matkustaville. Tupakointi hyteissä on kielletty, se on laivoilla sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Viking Linen Suite, Premium ja Seaside-hytit ovat ikkunallisia, suurempia ja paremmin varusteltuja sviittejä ja luksushyttejä. Suihku ja WC löytyy Viking Linen aluksista kaikista muista paitsi Budget-luokan hyteistä. Maista tuodun tai laivalta ostetun alkoholin nauttiminen hyteissä on myös kielletty. Pienimpiä lapsia varten (alle 1 v. tai alle 10 kg) on saatavilla lastensänkyjä. Useimmilla laivoilla vuoteisiin on saatavissa myös irrotettavia laitoja lapsia varten. Sänkyjen tiedustelut kannattaa tehdä matkan alkaessa hyttiemännältä.

Mitä voin tuoda laivalta?

Alkoholijuomia ja tupakkatuotteita voi ostaa tax-free -myymälöistä omaan käyttöön tai lahjaksi. Täysi-ikäinen matkustaja voi tuoda yhden litran väkeviä alkoholijuomia, jos alkoholipitoisuus on yli 22 % tai 2 litraa alkoholijuomia jos alkoholipitoisuus on maksimissaan 22 % ja 4 litraa viiniä ja 16 litraa olutta. Pelkästään Turusta Ahvenanmaalle matkustaville rajoitus on 2 litraa/suunta. Tupakkatuotteita saa tuoda Suomeen samaten ainoastaan omaan käyttöön tai lahjaksi, 200 savuketta tai 100 pikkusikaria tai 50 sikaria tai 250 g tupakkaa.

Kuka saa matkustaa?

Ennen matkaa kannattaa varmistaa matkustamiseen asetetut ikärajat. Risteilyillä, yöreittimatkoilla ja hotellimatkoilla ikäraja on 18 vuotta. Alle 18 -vuotias saa matkustaa ainoastaan huoltajan tai huoltajan valtuuttaman valvojan seurassa, huoltajan allekirjoittama matkustuslupa sekä valvojalomake on myös oltava mukana matkalla. Päiväreittimatkoilla ikäraja on 15 vuotta. 15-17-vuotias voi matkustaa yksin mutta huoltajan allekirjoittama matkustuslupa on oltava mukana. 0-14-vuotias saa matkustaa huoltajan tai huoltajan valtuuttaman valvojan seurassa, huoltajan allekirjoittama matkustuslupa sekä valvojalomake samoin oltava mukana.