Ülemiste - koe moderni ostosparatiisi!

Viron suurin kauppakeskus on suunniteltu ja toteutettu asiakkaiden viihtymistä silmällä pitäen.

Elokuvateattereineen ja lasten leikkipaikkoineen Ülemiste on viihdyttävä ostos- ja ajanviettopaikka koko perheelle.

Miten päästä perille?

Ülemisten ostoskeskus sijaitsee kivenheiton päässä Tallinnan keskustasta, Lasnamäen kaupunginosassa, aivan Tallinnan lentokentän vieressä. Sinne pääsee kätevästi sekä omalla autolla että julkisilla kulkuvälineillä. Ostoskeskuksesta löytyy runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja, ja junat, bussit sekä raitiovaunut pysähtyvät aivan keskuksen vieressä.

Raitiovaunuista Ülemisten kauppakeskukselle kulkee numero 4, joka liikennöi Tondin ja Tallinnan lentokentän väliä. Siihen on helppo hypätä vaikkapa Viru Keskuksen kulmilta ja jäädä pois kauppakeskuksen omalla Ülemiste jaam -pysäkillä pari pysäkkiä ennen lentokenttää. Raitiovaunuja kulkee noin kymmenen minuutin välein.

Monipuoliset ja usein liikennöidyt kulkuyhteydet eri puolilta kaupunkia ovatkin yksi kauppakeskuksen vahvuuksista. Lentokentälle menijä voi piipahtaa siellä ennen lentoa katsastamassa vielä viimeiset tuliaiset ja jopa kävellä kauppakeskuksesta suoraan lentokentälle. Tallinnan keskustasta Ülemisteen on helppo mennä seuraavilla kulkuvälineillä:

  • raitiovaunu nro 4
  • bussilinjat nro 2, 7, 15, 45, 49 ja 65
  • juna
  • taksi tai oma auto

Bussilinjoja Ülemisten kauppakeskukseen kulkee siis useampia. Bussi numero 2 lähtee satamasta D-terminaalin luota ja reitti menee myös Viru Keskuksen ohi. Viru Keskuksesta Ülemisteen pääsee myös numerolla 15, kun taas numerot 7, 45, 49 ja 65 kulkevat Kaubamajan ohi.

Erikoisliikkeitä moneen makuun

Kauppakeskus Ülemiste on tällä hetkellä Baltian suurin ostoskeskus, ja sen uusin laajennus avattiin kesäkuussa 2019. Käyttöön otettiin muun muassa Apollo-elokuvateatteri, trampoliinikeskus Trampolino sekä ajanviettokeskus O'Learys, josta löytyy ravintolan ja baarien lisäksi keilaratoja, interaktiivisia VR-pelejä ja muita aktiviteetteja.

Kauppakeskuksen yli kahdestasadasta liikkeestä löytyy varmasti käymisen arvoisia kohteita koko perheelle, oli sitten kiinnostunut muodista, urheilusta, eletroniikasta tai kodin sisustuksesta. Esimerkiksi kello- ja koruliikkeitä keskuksessa on yli kymmenen. Rimi Hypermarketin lisäksi herkkusuut voivat ostaa päivittäistavaroita myös pienemmistä juusto- ja lihapuodeista.

Ülemiste on muodista kiinnostuneiden unelma ja pelkästään vaatteiden parissa saa kulumaan helposti kokonaisen päivän. Vaatteita ja asusteita myyviä muotiliikkeitä on keskuksessa lähes 70 ja kenkien ja laukkujen ystävillekin on tarjolla 25 liikettä, joten valinnanvaraa löytyy tyylistä riippumatta.

Urheiluun ja vapaa-aikaan painottuvia liikkeitä on useampia ja laidasta laitaan. Perinteisten urheiluvälineliikkeiden lisäksi Ülemiste tarjoaa erilaisia peliliikkeitä, eläintarvikeliikkeitä, kirjakauppoja ja jopa käsityö- ja askartelutarvikkeita myyvän liikkeen. Retkeilystä kiinnostuneille ja ulkoilmassa viihtyville on myös asiaankuuluvia varusteita myyvä liike.

Taukopaikkoja isoon ja pieneen nälkään

Kauppakeskuksessa nälkä ja jano eivät pääse yllättämään. Siitä pitävät huolen yli 20 erilaista kahvilaa ja ravintolaa. Toisessa kerroksessa on myös äideille ja pikkulapsille tarkoitettu erityinen lepohuone, jossa voi rauhassa vaihtaa vaipat, lämmittää ruokaa mikrossa ja imettää lasta.

Pikkunälkään ja piristykseksi voi istahtaa johonkin keskuksen monista kahviloista. Maininnan arvoisia ovat muun muassa belgialaisia sokerivohveleita valmistava Mrs.Waffle ja mummolatyylinen perhekahvila Moosium leikkimökkeineen ja piirtelynurkkauksineen. Jäätelökioskista voi ostaa suussa sulavan jäätelöannoksen tai mehukojulta piristävän mehun tai smoothien.

Ravintolatarjonta johdattaa asiakkaat aina tyylikkäistä pihviravintoloista latvialaisen keittiön saloihin. Myös italialaisesta ravintolasta saa takuuvarmasti makuelämyksiä ja mahansa täyteen. Itämaisista mauista pitävä voi löytää omansa thaimaalaista ja kiinalaista ruokaa tarjoilevasta Chistä, intialaisesta Little Indiasta ja upeita sushiannoksia valmistavasta SushiCafesta.

Pikaruoan ystäville kauppakeskus Ülemistella on tarjota niin McDonald's hampurilaisineen kuin Subway, Wrap 'n' Roll ja KFC. Herkullisena erikoisuutena voidaan mainita myös kiinalaisen ja intialaisen keittiön makuihin erikoistunut pikaruokaravintola Chopsticks, jonka laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotain kokeiltavaa.

Ülemiste ja monipuoliset viihdepalvelut

Ülemiste tarjoaa asiakkaidensa käyttöön WiFi-yhteyden ja lisäksi akun uhkaavasti tyhjentyessä puhelimen voi ladata kätevästi ostoskeskuksen infopisteessä. Tarjolla on myös kolme lepoaluetta: Kivi, Vesi ja Lille. Kiven ja Veden palveluihin kuuluu tablettitietokoneiden ilmainen käyttö ja ne löytyvät Euronicsin ja Chopsticks-ravintolan vierestä.

Lasten viihtymisestä vastaa muun muassa sisäleikkipaikka Lennumaa, jossa on labyrintti, pallomeri sekä liukumäkiä ja kiipeilyalueita eri-ikäisten leikkijöiden iloksi. Myös Lille-lepoalueella sijaitseva, kahden kerroksen välillä toimiva ilmainen putkiliukumäki on lasten suosiossa. Isommille lapsille ja aikuisille viihdettä tarjoavat myös

  • Apollo-elokuvateatteri
  • urheilu- ja viihdekeskus O'Learys
  • trampoliinikeskus Trampolino
  • Olympic Casino Ülemiste

O'Learys on kahteen kerrokseen levittäytynyt urheilu- ja viihdekeskus, jossa toimii baarien lisäksi myös amerikkalaistyylinen ravintola. O'Learys tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden keilaamiseen, biljardin ja dartsin pelaamiseen, moniin interaktiivisiin VR-peleihin sekä shuffleboardiin. Eri urheilulajien seuraaminen on mahdollista yli 50 näytön avulla.

Keskuksen toisessa kerroksessa sijaitseva Trampolino-trampoliinikeskus on yksi uusimmista Ülemisten vapaa-ajanviettopaikoista. Trampolinon viihdekompleksi käsittää lähes tuhannen neliömetrin trampoliinialueen sekä syntymäpäivien viettoon varattavia teemahuoneita. Lapset voivat hyppiä trampoliinialueella itsenäisesti 7-vuotiaasta lähtien, mutta sitä nuoremmilta vaaditaan vanhempien tai muun yli 16-vuotiaan seuralaisen läsnäolo.

Pyrkimyksenä asiakkaan tarpeiden täyttäminen

Kauppakeskus Ülemiste on avoinna viikon jokaisena päivä kello 10--21, ja keskuksen yhteydessä oleva Rimi-ketjun hypermarket on avoinna 8--22. Keskuksessa toimivat viihdekeskukset ovat auki vielä tätäkin myöhempään: O'Learys sulkee viikolla 23.30 ja viikonloppuisin vasta yhdeltä yöllä, aivan kuten Apollo-elokuvateatterikin.

Ülemiste on moderni ja yllättävä kauppakeskus, joka tarjoaa perinteisten kauppa-, ravintola- ja viihdepalveluiden lisäksi monia uniikkeja ja oivaltavia ratkaisuja. Asiakas voi esimerkiksi jättää päällysvaatteensa vartioituun narikkaan ja muun tarpeettoman suljettaviin säilytyskaappeihin. Kosketusnäytöllisien infopisteiden yhteydessä voi kätevästi ladata puhelimensa.

Kauppakeskus ottaa huomioon myös erityistarpeiset ihmiset, jotta hekin viihtyisivät ja pystyisivät liikkumaan vaivattomasti keskuksessa. Esteetön liikkuminen on kunnossa ja näkö- ja kuulovammaisille löytyy erilaisia apuvälineitä. Tarvittaessa voi vuokrata pyörätuolin ja myös lapsiperheille löytyy lasten- ja kaksosrattaita, jos omia ei ole mukana.

Ülemiste pyrkii uudistumaan sekä olemaan jatkuvasti ajan hermolla, aivan kuten nykyasiakkaat odottavatkin. Keskuksen viimeisin laajennusosa otettiin käyttöön kesäkuussa 2019. Vieläkin tuoreempi uudistus toteutettiin helmikuussa 2020, kun keskuksen parkkihalliin avattiin eurooppalaisten ja japanilaisten latausstandardien täyttävien sähköautojen nopea latauspiste.

Yhteenveto

Ülemisten ostoskeskus on tällä hetkellä yksi Viron monipuolisimmista ja vetovoimaisimmista ostospaikoista.

Se tarjoaa viihtyisän ostoskokemuksen sekä runsaasti vierailun arvoisia elämys- ja ajanviettomahdollisuuksia kaikenikäisille.