Mitä tehdä Tallinnassa? Katso parhaat vinkit Tallinnan lomalle

Täydellisen kaupunkiloman viettääkseen ei tarvitse suunnata kovinkaan kauas kotoa, sillä parhaimmillaan vain parin tunnin laivamatkan päässä sijaitseva suomalaisten ikuinen suosikkikohde Tallinna tarjoaa nähtävää kaiken tyylisille ja ikäisille matkailijoille. Ihastu Vanhankaupungin idylliseen keskiaikaiseen tunnelmaan, nauti kehuttujen ravintoloiden antimista, shoppaile sydämen kyllyydestä ja tutustu kaupungin historiaan ja kulttuuriin sen lukuisissa museoissa -- Tallinnassa nähtävyyksiä löytyy joka makuun!

Monet Tallinnan upeimmista nähtävyyksistä sijaitsevat aivan kaupungin keskusta-alueella ja ovat vierailtavissa lyhyemmänkin loman aikana. Tallinnassa liikkuminen kohteesta toiseen onnistuu kätevästi ja edullisesti sekä taksilla että julkisen liikenteen kulkuneuvoilla. Välimatkat kaupungissa ovat kuitenkin melko lyhyitä, joten liikkuminen onnistuu myös kävellen tai polkupyörällä. Tutustu nyt alta Tallinnan suosituimpiin nähtävyyksiin ja suunnittele oma lomaohjelmasi parhaiden vinkkiemme avulla.

Kulttuuria ja historiaa

Vanhakaupunki

Tallinnan Vanhakaupunki

Tallinnassa vieraillessa yksi merkittävimmistä nähtävyyksistä on aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Vanhakaupunki, jonka keskiajalle juurensa juontavat rakennukset ja mukulakivikadut vievät matkailijan lumoavalle retkelle satojen vuosien päähän. Nimensä mukaisesti Vanhakaupunki on Tallinnan vanhin osa, ja tätä keskiajan tunnelmaa huokuvaa aluetta luonnehditaankin monesti Tallinnan sydämeksi. Unescon maailmanperintökohteiden listalle lukeutuva Vanhankaupungin alue pitää sisällään historian kuvittaman maiseman ja viehättävien pikkuliikkeiden lisäksi kirjon kaupungin parhaita ravintoloita, kiinnostavia museoita, huikeita näköalapaikkoja sekä kauniita kirkkoja. Tallinnan Vanhakaupunki on uniikki nähtävyys myös Pohjois-Euroopan mittakaavalla, sillä harva eurooppalainen kaupunki on pystynyt säilyttämään keskiaikaisen tai hansakautisen historiansa yhtä hyvin katukuvassa.

Tallinnan kävelykierros

Tallinnan kulttuuritarjontaan ja katukuvaan voi tutustua ulkoilmassa seuraten noin kahden kilometrin kävelyreittiä. Kulttuurikilometriksi kutsuttu itsenäinen kävelykierros luotiin Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuonna 2011. Kierros alkaa Linnahallilta ja kulkee osittain merenrantareittiä historiallisten nähtävyyksien siivittämänä kohti Viron Merimuseota. Ulkoilureitin varrella päästään tutustumaan maan kulttuuriin ja historiaan monipuolisesti aina nykytaiteen museosta vanhaan vankilaan ja historialliseen satama-alueeseen. Kulttuurikilometrin varrelta löytyvät hylätty Patarei-vankila ja alueen monet tiedekeskukset muodostavat yhdessä varsinaisen kulttuurikeskuksen, ja vain kymmenien minuuttien päässä Vanhastakaupungista ja Tallinnan luovasta keskuksesta sijaitseva alue kehittyykin jatkuvasti yhä suositummaksi. Ulkoilureitin varrelle on varattu myös monia kahviloita, joissa voi pysähtyä lepuuttamaan jalkojaan ja ihailemaan reitin varrella ottamiaan valokuvia.

Upeat kirkot

Tallinnan matkalla päästään tutustumaan myös upeisiin vanhoihin kirkkoihin, joiden avulla kaupungin kehitystä ja tarinaa voidaan seurata aina keskiajalta neuvostoaikaan ja tähän päivään saakka. Useita vierailemisen arvoisia kirkkoja löytyy heti Tallinnan Vanhastakaupungista, joten kirkossa vierailu on helppo yhdistää muihin loma-aktiviteetteihin. Erinomaisen sijaintinsa lisäksi Vanhankaupungin kirkot houkuttelevat turisteja korkeiden torniensa ansiosta, sillä ne avaavat upeat näköalat kaupungin ylle. Suurin osa Tallinnan keskustan kirkoista edustaa goottilaista tyylisuuntaa, mutta kaupungista voidaan löytää myös uudempia moderneja rakennuksia, kuten 1800-luvun lopussa rakennetun majesteetillisen Aleksanteri Nevskin katedraalin, joka on säilynyt turistien suosikkikohteena vuodesta toiseen. Kirkkokierrosta Tallinnan lomalla suunnitteleville suositeltavia nähtävyyksiä ovat ainakin:

  • Aleksanteri Nevskin Katedraali
  • Tallinnan Tuomiokirkko
  • Pyhän Hengen kirkko
  • Olevisten kirkko

Telliskivi

Telliskivi

Kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta ja satamasta sijaitseva Telliskivi on kaupunginosa, joka tunnetaan etenkin upeista seinämaalauksistaan ja boheemeista ravintoloistaan. Alueen vetonaula on urbaanilla värikkäällä taiteella täytetty Telliskivi Loomelinnak -keskus, jossa riittää nähtävää etenkin katutaiteen ystäville. Alueen tunnelmalliset ravintolat ja pienet design-kaupat sen sijaan houkuttelevat matkailijan kuin matkailijankin vierailemaan kaupunginosassa useamman kerran loman aikana. Suunnitellessa matkaa Tallinnaan kannattaa aina katsoa Telliskivi Loomelinnakin tulevat tapahtumat, sillä keskuksessa järjestetään vuosittain jopa 600 erilaista kulttuuritapahtumaa. Lisäksi keskus järjestää lauantaisin suuren kirpputorin. Telliskiven alue on viime aikoina nostanut suosiotaan yhä useampien matkailijoiden keskuudessa, ja illallissuunnitelmia alueella tehdessään kannattaa pöytävaraus ravintolaan tehdä etukäteen.

Lumoavia näköalapaikkoja

Kadriorg-puisto

Kadriorg

Harmoniaa ja kauniita maisemia lomaltaan kaipaava pääsee lepuuttamaan silmiään Tallinnan monissa näköalapaikoissa ja avarissa puistoissa. Monet upeimmista näköalapaikoista sijaitsevat aivan Vanhankaupungin sydämessä, joten maisemien katselu on helppo sovittaa osaksi päivän ohjelmaa. Näköalatasanteiden sijaan korkeanpaikankammoiset voivat nauttia huumaavista maisemista esimerkiksi loistokkaassa Kadriorg-puistossa, joka sijaitsee hieman Tallinnan keskustan ulkopuolella. Noin 70 hehtaarin puistoalue pitää sisällään paitsi kauniita kävelyreittejä, muistopatsaita ja näyttäviä istutuksia, myös useita taidemuseoita, japanilaisen puutarhan sekä tietysti 1700-luvun alussa perustetun Kadriorgin majesteetillisen palatsin. Kävelyn sijasta puistossa voi myös valita liikkua moderneilla robottibusseilla. Kadriorgin puisto on auki ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Tuomiokirkonmäki

Tuomiokirkonmäki

Yksi Tallinnan tunnetuimmista näköalapaikoista on Vanhastakaupungista löytyvä Tuomiokirkonmäki. Tallinnan Tuomiokirkko rakennettiin aikanaan kaupungin korkeimmalle kohdalle, joten näköalapaikan saavuttamiseksi tulee kävellä melko jyrkkä ylämäki. Julkinen liikenne ei kulje Tuomiokirkolle, mutta mäelle on mahdollista päästä taksilla. Kukkulalle tehtävä pieni nousu on kuitenkin vaivansa väärti, sillä sekä Tuomiokirkko itsessään että sen juurelta avautuvat näkymät kaupunkiin ovat lumoavat. Toinen samankaltainen näköalapaikka on Tuomiokirkonmäen pohjoispuolella sijaitseva Kohtuotsan tasanne, josta levittäytyy vaikuttava näkymä monimuotoiseen Tallinnaan; maisemaa valloittavat Vanhankaupungin upeat kirkot ja keskiaikaiset talot, kun taas horisontissa siintävät sekä uudet korkeat kerrostalot että meri, satama ja houkutteleva hiekkaranta.

Raatihuoneentori

Raatihuoneentori

Tallinnan Vanhassakaupungissa kävelevä ajautuu väkisinkin Raatihuoneentorille. Tori oli jo hansakaudella kaupungin keskipiste, ja aukio säilyttääkin yhä asemansa vähintään Vanhankaupungin keskuksena, jolla järjestetään usein tapahtumia vuoden ympäri aina keskiajan päivistä ulkoilmakonsertteihin. Joulunaikaan Raatihuoneentorille pystytetään lumoava joulutori, jolta matkailijoiden mukaan tarttuvat niin ihanimmat joululahjat kuin rauhaisa joulumielikin. Kesällä Raatihuoneen ympäristö täyttyy sen sijaan suurista terasseista, joilla niin paikalliset kuin turistitkin piiloutuvat helteeltä virvoittavien juomien äärelle. Raatihuoneentorin ympäristö suosittuine ravintoloineen ja ihastuttavine matkamuistopuoteineen tarjoaa ylipäätään paljon tekemistä lomapäiviksi kaikkina vuodenaikoina. Torilla vieraillessa kannattaa myös nousta ylös Raatihuoneen torniin ihailemaan kaupungin maisemia jokaisesta ilmansuunnasta.

Tallinnan Teletorn

Tallinnan televisiotorni

Tallinnan Teletorn-televisiotorni 360 asteen panoraamanäköaloineen on yksi kaupungin vierailluimpia nähtävyyksiä. Tämä Viron korkein rakennus on varsinainen elämysmatkailukohde, ja yli 300 metrin korkeuteen kohoavassa televisiotornissa kannattaakin vierailla näkymien lisäksi myös vaihtuvien näyttelyjen ja hauskojen aktiviteettien takia -- miltä kuulostaisi esimerkiksi näköalatasanteen äärellä kävely 175 korkeudessa tai hissimatka rakennuksen 22. kerrokseen vain 49 sekunnissa? Televisiotorni on lisäksi omiaan koko perheen lomaohjelmaan, sillä tornin pihan leikkipaikka ja nuorille soveltuvat aktiviteetit pitävät huolen, että myös lapset viihtyvät televisiotornissa pidemmänkin ajan. Televisiotorni on avoinna viikon jokaisena päivänä, mutta pitkien jonojen takia on suositeltavaa hankkia pääsylippu televisiotorniin jo etukäteen internetistä.

Museoita joka makuun

Museoissa vierailu on vakiintunut yhdeksi matkailun merkittävimmistä osa-alueista. Tallinnan kattavasta museovalikoimasta sopivan vierailukohteen löytävät niin historian, teknologian kuin nykytaiteenkin ystävät. Erilaisissa museoissa ja keskuksissa voi perehtyä esimerkiksi keskiaikaiseen Tallinnaan, sodankäyntiin, luonnontieteisiin tai moderniin valokuvaus- ja elokuvataiteeseen. Suurin osa Tallinnan suosituimmista museoista sijaitsee aivan kaupungin keskusta-alueen läheisyydessä, ja ne on helppo saavuttaa sekä kävellen että julkisilla liikennevälineillä. Useammassa museossa vierailua suunnittelevan matkailijan kannattaa harkita Tallinn Card -turistikortin ostamista, sillä kortti takaa ilmaisen sisäänpääsyn kymmeniin Tallinnan museoihin ja ilmaiset julkisen liikenteen matkat. Ilman korttia sisäänpääsymaksu museoihin pyörii noin kymmenen euron ympärillä.

Lentosataman merimuseo

Tallinnan merimuseo

Yksi suosituimmista museoista Tallinnassa on Kalamajan alueella sijaitseva Lentosataman merimuseo. Lentosatama on koko perheen museo, jossa kiinnostavaa katseltavaa ja koettavaa löytyy sekä lapsille että aikuisille. Museossa päästään sekä uppoutumaan merenalaiseen maailmaan että tutustumaan merisodankäyntiin ja merenkulun kehitykseen. Lentosataman museon puhutuin nähtävyys on 30-luvun periä oleva lähes 60-metrinen sukellusvene, jonka sisään vierailija voi kivuta ihastelemaan venettä lähietäisyydeltä. Toinen museon vetonaula ovat sen laadukkaat simulaattorit, joiden kautta museossa voidaan kokea esimerkiksi maailmanympärysmatkan sukellusveneellä tai lentää yli Tallinnan. Lentosataman merimuseon suuren valikoiman läpikäymiseen kannattaa varata kunnolla aikaa, ja on suositeltavaa varautua myös pieniin jonoihin etenkin interaktiivisten näyttelyiden kohdalla.

Kumu

Tallinna KUMU

Viron taidemuseon päärakennus eli KUMU on maan suurin näyttelypaikka ja myös yksi Pohjois-Euroopan isoimmista taidemuseoista. Museo sijaitsee Kadriorgin puistossa, joten vierailu KUMU:n taiteen äärellä on helposti yhdistettävissä edellä esitellyssä Kadriorgin puistossa vierailuun. Taidemuseo KUMU:n oma kokoelma koostuu 1700-1900-luvun virolaisesta taiteesta, mutta museon vaihtuvat näyttelyt tuovat kävijöiden eteen myös kattauksen kansainvälistä ja modernimpaa taidetta. Myös suomalaisen taitelijan suunnittelema museorakennus itsessään on näkemisen arvoinen. Vuonna 2008 Euroopan vuoden museoksi valitun KUMU:n vaikuttava arkkitehtuuri ja monipuoliset näyttelyt hurmaavat useimmat vierailijat jo ensimmäisellä käynnillä, ja museo kuuluu monen suomalaisenkin matkailijan vakiokohteisiin Tallinnan reissuilla.

Fotografiska valokuvataiteen museo

Moni tietää Fotografiska-museon Tukholman reissuilta, mutta kansainvälisesti tunnetun valokuvataiteen museon löytää myös Tallinnasta! Fotografiska Tallinna sijaitsee Telliskiven boheemissa kulttuurikeskuksessa, jonne matkaa Tallinnan Vanhastakaupungista on kävellen vain kymmenisen minuuttia. Valokuvataiteeseen keskittyvän museon vaihtuvat näyttelyt tuovat katsojien eteen valokuvauksen mestareiden teoksia ympäri maailman. Fotografiskan visioon kuuluu lisäksi tuoda yhteen taide, design, hyvä ruoka ja musiikki. Taidemuseon sisältä löytyykin myös kahvila, muistoesine- ja valokuvataidekauppa, ravintola sekä terassi upealla näköalalla. Yhdistämällä vierailun valokuvataiteen museossa retkeen Telliskiven urbaaniin kulttuurikeskukseen voi napata kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja viettää rennon päivän nykytaiteen, maukkaan ruoan ja uniikkien design-ostosten parissa.

Parhaat shoppailukohteet

Tallinna on jo pitkään houkutellut edullisempia ostosmahdollisuuksia etsiviä matkailijoita ympäri vuoden. Käsitöiden ja paikallisten puotien lisäksi maan pääkaupungista löytyy valtava kattaus kansainvälisiä ketjuliikkeitä sekä laatubrändejä myyviä tavarataloja. Suomesta yleisesti löytyvien kauppojen lisäksi Viroon ovat ehtineet rantautua esimerkiksi monien muotiketjujen liikkeet, joita ei vielä kotimaan katukuvassa näe. Pienemmissä paikallisissa liikkeissä voi aina yrittää tinkiä, ja yleisesti hieman edullisemman hintatason takia Tallinnassa shoppaileva voi tehdä löytöjä huippuedullisesti. Olipa ostosretken agenda sitten uuden puhelimen hankinta, vaatekaapin uudistus, herkkuvarastojen täyttäminen, uusien juoksukenkien löytäminen tai kodin ilmeen piristäminen, Tallinna tyydyttää tarjonnallaan kaiken tyylisten shoppailijoiden tarpeet.

Monia eri kauppakeskuksia

Tallinnasta etenkin edullista muotia, kosmetiikkaa ja muita hyödykkeitä metsästäville vaivattomin tapa tehdä ostoksia on järjestää shoppailulle omistettu päivä johonkin kaupungin monista kauppakeskuksista. Aivan Tallinnan keskustassa sijaitsee esimerkiksi ostosryhmittymä Rotermann-kortteli, jonka alueelta löytyy erityisesti urbaaneja tyylejä ja muotimaailman tuoreita trendejä myyviä liikkeitä. Viikon jokaisena päivänä auki olevia ostoskeskuksia löytyy sekä heti Tallinnan keskustasta että hiukan kaupungin ulkopuolelta helppojen liikenneyhteyksien päästä. Suurimmat keskukset pitävät sisällään jopa yli sata kauppaa ja ruokapaikkaa, ja liikkeiden tarjontaan kuuluu palveluita aina muodista kodin sisustukseen, urheilusta elektroniikkaan ja kauneudesta leluihin. Tutustu Tallinnan matkallasi ainakin seuraaviin kauppakeskuksiin:

Katso täältä kaikki Tallinnan ostoskeskukset

Käsityöläiskauppoja

Ketjukauppoja kaihtavia ja uniikkeja tuliaisia etsiviä matkailijoita Tallinna ihastuttaa rikkaalla käsityöläisperinteellään. Pitkäikäisiä ja ainutlaatuisia käsitöitä aina kodintekstiileistä keittiötarvikkeisiin ja asusteisiin päästään hankkimaan esimerkiksi Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitsevalta Mestaripihalta. Rauhallisen sisäpihan käsityötarjontaan kuuluu muun muassa uniikkeja koruja, upeaa keramiikkaa ja maukkaita makeisia. Mestaripihalla toimii myös pieni taidegalleria ja viehättävä pikkukahvila, joten sisäpihalla vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Perinteisin menetelmin valmistettuja käsityölöytöjä päästään tekemään lisäksi Virolaisen käsityön talossa sekä Vanhankaupungin alueelta löytyvällä suloisella Katariinan kujalla, jolle taidonnäytteitään ryhmittyy myymään käsityöläisiä aina hatuntekijöistä korunvalmistajiin ja lasinpuhaltajiin. Tallinnan alueelta löytyy myös useita toreja, joilta voi käsitöiden lisäksi ostaa maan erikoisuuksia omaan ruokapöytään.

Satama-alueen kaupat

Lyhyellä Tallinnan visiitillä risteilymatkailijat haluavat monesti pysytellä sataman läheisyydessä ja tehdä tarpeelliset ostokset mahdollisimman nopeasti. Tallinnan satama-alueelta löytyy onneksi jo mainettakin niittänyt ostoskeskus Sadamarket, josta turistit pääsevät shoppailemaan kerralla niin muotia, matkamuistoja, tuliaisia, virolaisia herkkuja kuin laivahintoja halvempia juomiakin kotiin viemisiksi. Pikkuputiikkien lisäksi ostoskeskuksen sisältä löytyvät myös kahvila ja terassi, joissa voit napata pientä purtavaa tai virkistäytyä drinkin kera ennen laivaan palaamista. Sadamarketin palvelutarjonta pitää sisällään esimerkiksi kauneushoitolan ja tatuointiliikkeen, joten ainutlaatuisten lomahetkien toteuttaminen Tallinnassa onnistuu myös satama-alueelta poistumatta. Kaupunkiin pääasiassa juomaostoksia tekemään tulleet matkailijat sen sijaan pääsevät edullisiin kauppoihin myös aivan sataman tuntumassa sijaitsevassa SuperAlkossa.

Lasten kanssa matkalla

Tallinnan nähtävyydet eivät rajoitu vain historiallisiin rakennuksiin, kauniisiin näköaloihin ja kulttuuria avartaviin museoihin, vaan kaupunki tarjoaa lukuisia aktiviteetteja myös lasten makuun. Jo monet kaupungin museot sopivat vierailtaviksi lastenkin kanssa, ja kapeissa tunneleissa ja vaikuttavissa linnakkeissa liikkumisesta voidaan tehdä varsinaisen seikkailu koko perheelle. Osa museoista pitää sisällään myös erityisesti lapsille suunnitellun osion, jossa perheen pienimmätkin saavat museokäynnistä enemmän irti erilaisten aktiviteettien kautta. Koko perheen yhteisten museokäyntien ja ostosreissujen lisäksi Tallinnasta löytyy paljon varta vasten lapsille suunniteltua ohjelmaa, ja Tallinnan kattavasta nähtävyys- ja aktiviteettivalikoimasta onkin helppo luoda tekemisen täyteinen lomaohjelma, joka vastaa jokaisen perheenjäsenen toiveita.

Tallinnan eläintarha

Tallinnan eläintarha

Yksi loistava koko perheen nähtävyys on Veskimetsan vieressä sijaitseva Tallinnan eläintarha, jonne pääsee helposti kaupungin keskustasta esimerkiksi usealla eri linja-autolla. Eläintarhassa pääsee tutustumaan yli 500 eläinlajiin ympäri maailman aina tutuista petoeläimistä upeisiin lintuihin ja jättimäisiin nisäkkäisiin. Sisätiloihin rakennetussa tropiikkitalossa sen sijaan päästään ihmettelemään lukuisia eksoottisia matelijoita. Tallinnan eläintarhassa viihtyvät myös kaikista nuorimmat matkustajat, sillä alueelle on rakennettu varsinainen Lasten eläintarha, jossa päästään esimerkiksi syöttämään vuohia ja tutustumaan yleisimpien lemmikki- ja kotieläinten elämään. Tallinnan eläintarha on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ja eläimiin tutustumisen tueksi on mahdollista varata opaskierros suomen kielellä.

Piritan hiekkaranta

Piritan hiekkaranta

Kesähelteillä Tallinnaan matkaavien perheiden kannattaa varata lomaohjelmaansa käynti kauniilla Piritan hiekkarannalla. Noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Piritan ranta on eläintarhan tavoin helppo saavuttaa linja-autolla. Piritassa voit varautua viettämään vaikka kokonaisen lomapäivän, sillä uintimahdollisuuden lisäksi rannalta löytyy aktiviteetteja lasten leikkipaikoista pallopelikenttiin. Uimarannalla toimii myös rantabaari ja kioskeja, joten Piritassa päästään rentoutumaan pitkään, vaikka nälkä yllättäisi. Veden äärellä viihtyville matkustajille Tallinnan alueelta löytyy myös useita kylpylöitä vierailtavaksi kesäkauden ulkopuolella, ja talvikautena vesipetojen tarpeita tyydyttää etenkin Vanhassakaupungissa sijaitsevan Kalev Spa -hotellin upea vesipuisto, jossa erilaiset vesiliukumäet ja altaat nostavat lomatunnelman kattoon hetkessä.

Proton ja energian oivalluskeskus

Tallinnan parhaat nähtävyydet lapsille pitävät sisällään myös hauskoja tiedekeskuksia kuten Keksintötehdas Proton ja Energian Oivalluskeskuksen. Vierailemalla museoissa voit yhdistää hauskaan loma-aktiviteettiin hyödyllistä luonnontieteiden oppimista ja kehittää paitsi lapsen myös aikuisten tietoja tekniikasta ja energiasta. Keksintötehdas Protossa päästään tutustumaan historian suurten keksintöjen prototyyppeihin, kun taas Energian Oivalluskeskuksessa keskitytään sähköön ja energiantuotantoon. Muun muassa virtuaalitodellisuuden, elokuvan ja interaktiivisten näyttelyiden keinoin tiedekeskukset tarjoavat lapsille helpomman lähestymistavan fysiikan ilmiöihin. Molemmat museot ovat auki viikon jokaisena päivänä ja sijaitsevat lähellä keskustaa Keksintötehdas Proton löytyessä Kalamajan kaupunginosasta ja Energian Oivalluskeskuksen ollessa vain kymmenen minuutin kävelyn päässä Tallinnan Vanhastakaupungista.

Yhteenveto

Kaivatessasi pientä irtiottoa arjesta löydät houkuttelevan ja edullisen kaupunkikohteen vain parin tunnin laivamatkan päästä. Niin loistavia ostosmahdollisuuksia, keskiaikaista tunnelmaa kuin erinomaisia makunautintoja tarjoava Viron pääkaupunki Tallinna kätkee sisälleen vierailemisen arvoisia nähtävyyksiä aina historiallisista rakennuksista kiinnostaviin museoihin. Tallinnan lomasta nauttivat takuulla niin lapsiperheet, taiteen ja historian ystävät kuin edullisia ostoksia etsivät matkailijatkin.

Merkitse nähtävyyssuositustemme joukosta muistiin sopivat kohteet ja aktiviteetit juuri omalle lomallesi ja räätälöi matkallesi täydellinen kattaus kulttuuria, ostoksia, historiaa ja herkuttelua -- oli lomasi Tallinnaan sitten virkistävä päiväristeily tai usean viikon kesäloma, kaupungissa riittää tekemistä jokaiselle vaikka millä mitoin! Varaa siis antoisa lomamatka Suomenlahden toiselle puolen jo tänään ja vietä unohtumattomia hetkiä Tallinnassa aktiviteettivinkkiemme avulla!